Menu

Reactie Otolift op de uitzending van Meldpunt

Afgelopen vrijdag hebben wij met verbazing kennis genomen van de uitzending van Meldpunt op Omroep Max. In de uitzending wordt geclaimd dat de trap vanwege de traplift niet voldoet aan twee eisen uit het Bouwbesluit (wetgeving over nieuwbouw en bestaande bouw). Ten eerste: een minimale aantrede van 130 mm, gemeten op 200 mm van (in dit geval) de rail van de traplift. En ten tweede: een vrije doorgang van minimaal 500 mm langs de ingeklapte trapliftstoel.

In de uitzending van Meldpunt is duidelijk zichtbaar dat de meetkundige de doorgang langs de liftstoel opmeet, terwijl deze onderaan de trap staat. De juiste parkeerplaats bevindt zich echter in de onderste bocht van de trap. Hier wordt ruimschoots voldaan aan de eis van een vrije doorgang van minimaal 500 mm. Ook aan de eis van een minimale aantrede van 130 mm wordt met gemak voldaan. Dit is duidelijk te zien op de technische tekening van de traplift.

trapsituatie opgemeten

Op deze technische tekening ziet u de trapsituatie zoals deze is opgemeten door de meetkundige: de stoel bevindt zich onderaan de trap en niet op de juiste parkeerplaats.

Technische tekening trapsituatie

Op deze technische tekening ziet u de trapsituatie met de stoel op de juiste parkeerplaats.

Otolift vindt het spijtig dat de redactie van Meldpunt zich niet zorgvuldiger heeft laten informeren en nu de suggestie wekt dat ons bedrijf trapliften installeert die niet aan de wet- en regelgeving voldoen.

Elke traplift voldoet aan de veiligheidsnormen

Elke traplift die die door ons bedrijf geïnstalleerd wordt, voldoet aan alle veiligheidsnormen. Zowel die van de NEN-EN 81:40 als het Bouwbesluit. Heeft u toch vragen over uw door Otolift geïnstalleerde traplift? Neem dan contact op via 0800 444 777 2 of stuur een e-mail naar info@otolift.com. Wij laten u dan snel en met gemak zien dat ook uw traplift voldoet aan de wet- en regelgeving.