De meest gestelde vragen over onze trapliften

Heeft u nog vragen?

Ondanks de uitgebreide informatie die wij u bieden en die u ook uit de verhalen van onze klanten kunt halen, zult u ongetwijfeld nog een aantal vragen hebben.

Daarom hebben wij de meest gestelde vragen van onze klanten voor u verzameld en beantwoord. Deze zijn overzichtelijk voor u samengevat in het hoofdstuk “Veelgestelde vragen”. Hoewel de kans groot is dat u daar het antwoord op al uw vragen zult vinden, staat het u natuurlijk vrij om contact met ons op te nemen als u meer over onze trapliften wilt weten.

Blijft de trap nog wel beloopbaar voor anderen?

Ja. Otolift heeft verschillende trapliften ontwikkeld, waarbij een goede beloopbaarheid van de trap gegarandeerd is. De AIR kan in dat verband uitstekend aan de smalle binnenbocht geplaatst worden, zodat de brede kant van uw trap helemaal vrij blijft en uw trapleuning kan blijven. De TWO kan langs de buitenbocht van uw trap geplaatst worden. De looprail van deze traplift is zo slank, dat deze te vergelijken is met een trapleuning en zodoende de looplijn volledig intact laat.

Er zit een bocht in mijn trap. Bovendien is de trap smal. Past er dan wel een traplift?

Smalle trappen, steile trappen, trappen met bochten…. elke trap is anders. Daarom is een traplift van Otolift een maatproduct, exact passend gemaakt voor de trap bij u thuis. Een traplift van Otolift past op zo goed als elke trap. Bovendien hebben wij diverse modellen trapliften, zodat de traplift optimaal afgestemd kan worden op uw specifieke trapsituatie. Als u zekerheid wilt omtrent de mogelijkheden bij u thuis, kunt u een vrijblijvende afspraak met ons bedrijf maken.

Hoe lang is de levertijd van een traplift?

Afhankelijk van het model trap en lift varieert de levertijd tussen de één en drie weken. Indien er zich een spoedeisende situatie voordoet, kan Otolift u in veel situaties zelfs nog sneller helpen.

Stopt de lift als de stroom uitvalt?

Nee. Dankzij de slimme accu-aandrijving en het ingebouwde noodprogramma kan de rit altijd afgemaakt worden. De lift kan zelfs nadat de stroom is uitgevallen nog meermalen gebruikt worden!

Is er een aparte groep nodig in de meterkast voor de lift?

Nee. Een normaal (ongeaard) stopcontact volstaat al voor de aansluiting van de lift.

Onderaan de trap zit een deur of een doorloop. Hoe blijft deze nou vrij?

Per model traplift is hier een verschillende oplossing voor; de looprail van de lift kan heel kort voor de eerste trede starten, of zelfs wegschuiven. Zodoende steekt er niets uit voor een deur of in een gang.

Bovenaan de trap zit een deur of een doorloop. Hoe kan ik nou op- en afstappen?

Met behulp van het draaibaar zitgedeelte. Bovenaan de trap kunt u heel makkelijk het zitgedeelte een kwartslag draaien, waarna u veilig de op- of afstap kunt maken.

Wat als ik onderaan de trap ben, maar de liftstoel bovenaan de trap?

Met de draadloze afstandbediening kunt u de lift naar u toe halen. Deze bedieningen hangen onder- en bovenaan de trap en worden standaard meegeleverd.

Wat is de prijs van een traplift? Moet ik dan echt denken aan 9.000 of 10.000 euro?

Veel mensen denken dat een traplift minimaal 9.000 of 10.000 euro kost. Dit is echter allerminst het geval. Als zelfstandig fabrikant van trapliften kan Otolift Trapliften rechtstreeks leveren zonder tussenkomst van (dure) tussenhandel, en daarmee een goede prijs/kwaliteitverhouding verwezenlijken. Door toepassing van de nieuwste en meest efficiënte productietechnieken heeft Otolift Trapliften de productiekosten van trapliften bovendien fors weten te reduceren. De prijs van een nieuwe traplift begint zodoende al vanaf 3.000 euro incl BTW en montage. Indien u wilt weten wat een traplift bij u kost, kan u een gratis en vrijblijvende prijsopgave opvragen.

Kan ik de kosten van een traplift nog vergoed krijgen?

Afhankelijk van het beleid van uw gemeente kunt u een traplift (deels) vergoed krijgen in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Een aanvraag kunt u indienen bij uw gemeente. Het kan echter een enkele keer voorkomen dat uw gemeente een exclusief contract heeft afgesloten met een andere leverancier. Heeft u toch de voorkeur voor een traplift van Otolift, dan kunt u een beroep doen op het Persoon Gebonden Budget (PGB). Met het geldbedrag dat u op grond van de PGB-regeling krijgt toegewezen, kunt u zelfstandig een lift van ons bedrijf aanschaffen.

Hoe lang duurt de montage?

De montage van de lift duurt gemiddeld twee uur. Hierna krijgt u natuurlijk een vriendelijke en uitgebreide uitleg over de werking van de lift.

Moet er geboord en gebroken worden bij de installatie?

Nee. De lift wordt netjes op de trap vastgeschroefd met kleine steunen. Er hoeft dus niet in de muur geboord te worden.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Vrijblijvende offerte Of bel: 0800 444 777 2

Beoordelingen

9.2 Bij 1862 beoordelingen

Showroom

Koninklijke Otolift Trapliften
Hof Ter Bergen 23
2861 DR Bergambacht
Nederland

Fabriek

Koninklijke Otolift Trapliften
Lekdijk Oost 27 A
2861 GB Bergambacht
Nederland

Volg ons op:

Otolift international