Menu

Traplift voor een trap met bochten

Bent u op zoek naar een traplift voor uw trap met één bocht of meerdere bochten? Of heeft u een wentel- of spiltrap? Bij Otolift vindt u de ideale oplossing. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen woning blijven wonen. Het maakt niet uit of u een brede of juist een hele smalle, steile trap heeft. Vaak kunt u zelf kiezen of de traplift in de binnenbocht of de buitenbocht geplaatst wordt. Een traplift in de binnenbocht houdt de trap het best beloopbaar en de bestaande trapleuning kan vaak blijven zitten. Bij Otolift maken wij uw traplift op maat voor uw trap en uw situatie. Welke traplift het best bij uw trap met bochten past, is afhankelijk van uw trap én uw wensen.

Uw voorkeur

Een traplift in de binnenbocht of in de buitenbocht

Bij trappen met bochten is de plaatsingszijde van de traplift belangrijk. De keuze tussen de binnenbocht en de buitenbocht heeft veel invloed op de beloopbaarheid van de trap. Kiest u voor de binnenbocht? Dan loopt de rail over de smalle zijde van de treden. De brede zijde blijft beloopbaar. Een bijkomend voordeel is vaak dat de bestaande trapleuning kan blijven zitten. Dat is wel zo veilig. Als de beloopbaarheid minder belangrijk is dan de prijs, is plaatsing in de buitenbocht een goede keuze. De Otolift Modul-Air Smart is zo ontworpen dat deze gemakkelijk aan beide zijden van de trap geplaatst kan worden.

Bij een trap met bochten is het mogelijk om een traplift aan de binnenzijde te plaatsen.
Een traplift met bochten.

Voor elke trap

Plaatsing is ook mogelijk op zeer smalle en steile trappen

Hoe breder de trap is, hoe makkelijker de traplift geplaatst kan worden. Maar omdat niet iedereen een brede trap heeft, ontwikkelde Otolift een traplift die op zeer smalle trappen met bochten past. De Modul-Air Smart heeft slechts 70 centimeter breedte nodig. Voor steile trappen geldt dat hoe steiler de trap is, hoe groter de uitdaging is om een traplift te plaatsen. Dit is vooral het geval in de binnenbocht van de trap, waar de hellingshoek snel kan oplopen. De Modul-Air Smart is zelfs geschikt voor een hellingshoek van zo’n 70 graden. Door moderne technologie en innovatie biedt Otolift ook hier een oplossing.

Voordelen van Otolift

Daarom kiest u voor een traplift met bochten van Otolift

check inbegrepen Plaatsing aan de binnen- of buitenzijde
Een Otolift traplift kan aan beide zijden van uw trap met bochten geplaatst worden.

check inbegrepen Mogelijk op zeer smalle trappen
Een traplift van Otolift past al op smalle trappen met een breedte van zo’n 70 centimeter.

check inbegrepen 5 jaar garantie
Ook op uw traplift met bochten krijgt u bij Otolift 5 jaar uitgebreide garantie.

check inbegrepen Nieuw, huur en tweedehands mogelijk
U kunt een nieuwe of een tweedehands traplift met bochten kopen. Of er tijdelijk een huren.

De prijs van een traplift op een gebogen trap wordt besproken tijdens het gratis advies gesprek.

Afhankelijk van uw trap en wensen

Wat kost een traplift met bochten?

De prijs van een traplift met bochten wordt grotendeels bepaald door het gekozen trapliftmodel, het aantal bochten en het aantal traptreden. Ook de plaatsingszijde heeft invloed. Zo is de rail in de binnenbocht steiler, waardoor er vaak een krachtigere motor nodig is. Ook de keuze tussen een nieuwe en een tweedehands traplift heeft invloed. En of u de traplift liever koopt of huurt. Ongeacht de keuze die u maakt, krijgt u bij Otolift altijd een traplift die volledig op maat gemaakt is voor uw situatie. Ook bieden wij u als enige fabrikant standaard 5 jaar garantie op onze trapliften. Maak een afspraak voor een vrijblijvend thuisadvies of bereken gemakkelijk uw prijs online.

FAQ

De meestgestelde vragen over trapliften met bochten

  • Op vrijwel elke trap met bochten past een traplift. Vanwege de wet- en regelgeving is het wel belangrijk dat uw trap zo’n 70 centimeter breed is. Door innovatie en moderne technologie kunnen wij al op zulke smalle trappen een traplift plaatsen. Het maakt niet uit of u voor uw binnen- of uw buitentrap op zoek bent naar een traplift met bochten.

  • Wat een traplift met bochten voor uw situatie kost, hangt af van uw trap en uw wensen. Het gekozen trapliftmodel, het aantal bochten en de lengte van de rail hebben bijvoorbeeld invloed op de prijs. Net als uw keuze tussen de binnen- en de buitenbocht. En of de traplift met bochten één verdieping of meerdere verdiepingen moet overbruggen.

  • Aan welke zijde van uw trap met bochten de traplift het best geplaatst kan worden, hangt vooral af van uw wensen. Wilt u dat de trap optimaal beloopbaar blijft? Dan is de binnenbocht – ook wel de spilzijde genoemd – de beste keuze. De buitenbocht is voordeliger, maar trapgebruikers moeten wel over de smalle zijde van de treden lopen.

  • De installatie van uw traplift met bochten is in ongeveer 4 uur afgerond. Na de installatie krijgt u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de traplift. Dit betekent dat u dezelfde dag weer veilig naar boven en beneden kunt.

  • Ook op uw traplift met bochten heeft u standaard uitgebreide garantie. U geniet alleen bij Otolift van 5 jaar garantie op uw traplift. Deze garantie geldt ook op slijtagegevoelige onderdelen.

  • De levertijd van een traplift met bochten is afhankelijk van verschillende factoren. Onze planning, de bezetting in onze fabriek en het door u gekozen trapliftmodel hebben invloed. Kiest u voor de Otolift Modul-Air Smart? Dan kan deze traplift al binnen 48 uur geleverd worden.

  • Als u een traplift met bochten bij Otolift koopt, kunt u rekenen op 24/7 service. Sluit u een ZorgZeker-pakket af, dan heeft u afhankelijk van het pakket geen kosten voor het oplossen van storingen. Bij elk pakket voeren wij kosteloos periodiek onderhoud uit aan trapliften met bochten.

hulp nodig

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

0800 444 777 2

Klantbeoordeling

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2

Het gebruiksgemak is goed alleen hij gaat erg langzaam, zowel naar boven en naar…

9
Dries Crama

Werkt prima, maar zou wat sneller moeten gaan. Het gaat erg langzaam

9
Crama

Alle fasen zijn goed verlopen.

8
W.J. Batelaan

Goed

9
Nicole

Goed

8
Velde

Tot nu toe geen problemen. Wel is er een paar keer een storingsmelding geweest maar…

10
Hanssen

Prima

9
Joke Borst

Hij voldoet uitstekend.

8
Anoniem

Kundig en aardig personeel

10
Edjuh

Wilt u meer informatie over onze trapliften?

  • Brochure met onze trapliftmodellen
  • Valpreventiegids met checklist
  • Gratis puzzelboekje
Gratis Otolift informatiepakket

Ja, stuur mij het gratis informatiepakket