Menu

Traplift in de binnenbocht

Op uw trap met bochten kan de traplift in de binnenbocht geplaatst worden. De plaatsingszijde is belangrijk, omdat het invloed heeft op de beloopbaarheid van de trap. Een traplift aan de binnenkant van de trap houdt de brede kant van de traptreden goed beloopbaar. Ook kan de bestaande trapleuning vaak blijven zitten. Dat is wel zo veilig voor alle trapgebruikers. Bij Otolift vindt u de ideale traplift voor de binnenkant van uw trap. Wij kijken graag met u mee naar de beste oplossing voor uw situatie. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.

De keuze is aan u

Wanneer kiest u voor een traplift in de binnenbocht?

Een traplift aan de binnenkant van de trap is de ideale keuze als u de beloopbaarheid van uw trap belangrijk vindt. De rail is dan op de smalle zijde van de treden bevestigd, waardoor de brede zijde goed beloopbaar blijft. Alle trapgebruikers kunnen zo veilig gebruikmaken van de trap. De Otolift Modul-Air Smart is uitermate geschikt voor de binnenbocht. Zo kan de traplift de hogere hellingshoek aan de binnenkant van de trap makkelijk aan. Voor smalle trappen kan het nodig zijn dat de stoel deels of volledig achteruit omhoog beweegt. Otolift ontwikkelde hiervoor de Reverse Drive Technology. Zo is een traplift ook mogelijk in de binnenbocht van uw smalle, steile trap.

Een Otolift traplift in de binnenbocht.

Voordelen van Otolift

Daarom kiest u voor een traplift voor de binnenbocht van Otolift

check inbegrepen Een traplift op maat
Een traplift van Otolift wordt volledig op maat gemaakt voor uw trap en uw wensen. De traplift past zo perfect bij uw situatie.

check inbegrepen Uw trap blijft beloopbaar
Als u voor plaatsing aan de binnenzijde kiest, blijft uw trap goed beloopbaar. En de trapleuning kan vaak gewoon blijven zitten.

check inbegrepen Nieuw, huur & tweedehands
U kunt kiezen tussen nieuw en tweedehands. Of u kunt de traplift (tijdelijk) huren. U vindt bij ons altijd een betaalbare oplossing.

check inbegrepen 48 uur levertijd mogelijk
Kiest u voor een traplift van Otolift, dan kiest u voor een korte levertijd. Uw traplift kan al binnen 48 uur geleverd worden.

check inbegrepen 5 jaar garantie
Uniek in de markt: u krijgt 5 jaar garantie op uw nieuwe of tweedehands lift. Dit geldt ook voor slijtagegevoelige onderdelen.

Tijdens een vrijblijvend thuisadvies krijgt u advies over de kosten van een Otolift traplift aan de binnenzijde.

Verschillende factoren

De kosten van een traplift aan de binnenkant van de trap

Een traplift in de binnenbocht zorgt voor een betere beloopbaarheid van de trap. Daar staat wel tegenover dat dit type meer kost dan een traplift voor de binnenbocht. Ook de lengte van de rail en hoeveel bochten er in de trap zitten bepalen de prijs van de traplift. Kiest u voor een traplift van Otolift, dan kiest u altijd voor maatwerk. Wij maken de traplift op maat voor uw trap en uw wensen. En u kunt kiezen tussen koop en huur en nieuw en tweedehands. U krijgt bij ons 5 jaar garantie op uw traplift. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Maak een afspraak voor een gratis thuisadvies of bereken online uw prijs.

FAQ

Veelgestelde vragen over trapliften in de binnenbocht

 • In principe kunt u zelf kiezen tussen plaatsing in de binnenbocht of de buitenbocht. Heel soms is de binnenbocht geen optie. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende ruimte boven- of onderaan de trap zijn. Of een traplift aan de spilzijde mogelijk is, hangt vooral af van wet- en regelgeving, zoals het Bouwbesluit 2012. Tijdens een vrijblijvend en gratis thuisadvies kan een adviseur van Otolift u vertellen of de traplift op uw trap in de binnenbocht geplaatst kan worden.

 • Trapliften aan beide zijden van de trap zijn veilig. Zij moeten ongeacht de plaatsingszijde altijd voldoende aan strenge wet- en regelgeving. Een traplift aan de binnenzijde houdt de brede kant van de treden vrij en de bestaande trapleuning kan in veel gevallen gewoon blijven zitten. Dit houdt de trap beter beloopbaar. Voor andere trapgebruikers zorgt een traplift aan de binnenzijde voor een verhoogd gevoel van veiligheid en comfort.

 • Wat een traplift voor de binnenkant van uw trap kost, hangt af van uw trap en het gekozen trapliftmodel. U kunt er wel rekening mee houden dat de binnenzijde een duurdere zijde is dan de buitenzijde. Een traplift aan de binnenzijde moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor een hogere hellingshoek. Tegenover de iets hogere prijs staat wel een betere beloopbaarheid van de trap.

 • Niet elk trapliftmodel is geschikt voor plaatsing in de binnenbocht. In de binnenbocht is de hellingshoek bijvoorbeeld hoger. Ook is het vaak noodzakelijk dat de traplift achteruit omhoog kan bewegen. De Otolift Modul-Air Smart is een trapliftmodel dat ideaal is voor plaatsing in de binnenbocht.

 • Op elke traplift van Otolift krijgt u 5 jaar garantie. Dat geldt ook voor trapliften voor de binnenbocht. Het maakt niet uit of het een nieuwe of een tweedehands traplift is. Meer informatie over deze extra lange garantie vindt u op onze service en garantie pagina.

 • Een traplift voor de binnenkant van de trap is gemiddeld in zo’n 4 uur geïnstalleerd. Dit kan langer duren als de traplift bijvoorbeeld twee verdiepingen moet overbruggen. Over het algemeen kunt u binnen een halve dag weer veilig gebruikmaken van uw trap.

 • De levertijd van een traplift voor de binnenbocht van uw trap is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: de drukte in onze fabriek en onze bezetting. Ook het door u gekozen trapliftmodel heeft invloed op de levertijd. Zo is kan de Otolift Modul-Air Smart al binnen 48 uur geleverd worden.

 • Het landelijke servicenetwerk van Otolift staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Voor (deels) kosteloze service kunt u een ZorgZeker-pakket afsluiten. Bij elk pakket is standaard gratis periodiek onderhoud aan uw traplift inbegrepen.

hulp nodig

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

0800 444 777 2

Klantbeoordeling

Onze klanten beoordelen ons met een 9,2

Het gebruiksgemak is goed alleen hij gaat erg langzaam, zowel naar boven en naar…

9
Dries Crama

Werkt prima, maar zou wat sneller moeten gaan. Het gaat erg langzaam

9
Crama

Alle fasen zijn goed verlopen.

8
W.J. Batelaan

Goed

9
Nicole

Goed

8
Velde

Tot nu toe geen problemen. Wel is er een paar keer een storingsmelding geweest maar…

10
Hanssen

Prima

9
Joke Borst

Hij voldoet uitstekend.

8
Anoniem

Kundig en aardig personeel

10
Edjuh

Wilt u meer informatie over onze trapliften?

 • Brochure met onze trapliftmodellen
 • Valpreventiegids met checklist
 • Gratis puzzelboekje
Gratis Otolift informatiepakket

Ja, stuur mij het gratis informatiepakket