Menu

Een traplift kopen via Marktplaats, is dat verstandig?

Op Marktplaats zijn tweedehands trapliften voor scherpe prijzen te koop. Meestal wil de verkoper de trap zo snel mogelijk vrij hebben. Hij of zij gebruikt de traplift niet meer of gaat verhuizen en kan de lift niet meenemen. Door de lage prijs lijkt het interessant om een traplift te kopen op Marktplaats, toch raden wij u de koop sterk af. Dit heeft namelijk veel nadelen. De trap waar de lift nu op staat, moet 100% gelijk zijn aan uw trap. U moet zelf zorgen voor een veilige installatie. En wat doet u bij een eventuele storing?

De belangrijkste reden om een tweedehands traplift niet via Marktplaats te kopen, is de veiligheid. Een traplift is juist een hulpmiddel om uw veiligheid te vergroten. U wilt dan ook kunnen vertrouwen op de veiligheid van de lift. Als u de traplift van een particulier overkoopt, bent u niet zeker van die veiligheid. Hoe veilig een traplift is, hangt onder andere af van: of de traplift goed aansluit op uw trap, de staat van de traplift en de correcte installatie.

De Marktplaats traplift past niet

De kans dat een traplift via marktplaats.nl op uw eigen trap past, is heel erg klein. In Nederland bestaan veel verschillende typen trappen. En elk type trap verschilt onderling. Daarom wordt een traplift altijd op maat gemaakt voor één trap. Een gebruikte traplift via Marktplaats kan alleen op precies eenzelfde trap worden geïnstalleerd. Dat betekent dat uw trap hetzelfde aantal treden moet hebben als de originele trap. Maar ook dat uw trap geen millimeter langer, korter of steiler mag zijn. We raden u in alle gevallen beslist af om de trapliftrail aan te passen om hem wél aan te laten sluiten op de trap. U kunt de krachtverdeling in de rail veranderen wat leidt tot gevaarlijke situaties.

Een traplift, nieuw of tweedehands, is een maatwerkproduct. Als u een traplift koopt bij Otolift maken wij die precies op maat voor uw trap. Daarvoor meten wij de trap eerst nauwkeurig op met ons eigen inmeetsysteem. Op basis van de afmetingen maken wij de rail op maat. Afhankelijk van het model dat u koopt, programmeert de monteur ook de stoel in, speciaal voor de gebruiker en de trap. Dat betekent dat hij de stoel vertelt waar en hoever hij moet bijdraaien in een bocht. De originele gebruiker van de traplift moet dus ongeveer even lang en zwaar zijn als uzelf.

Traplift zelf installeren

Een traplift die u via Marktplaats koopt, moet u vaak zelf demonteren, vervoeren en installeren op uw eigen trap. Als u geen ervaring heeft met het installeren van trapliften, kunt u dat zelf niet volgens de veiligheidsregels doen. De monteurs van Otolift volgen een uitgebreide opleiding voordat zij een traplift veilig kunnen installeren. De installatie van een traplift moet immers nauwkeurig en veilig gebeuren. Elke traplift moet voldoen aan strenge veiligheidseisen zoals de NEN-EN 81-40. Dit zijn de Europese veiligheidsregels voor het produceren, installeren, onderhouden en demonteren van trapliften. Alle trapliften van Otolift voldoen ruim aan deze richtlijnen, mits geïnstalleerd door een Otolift monteur. Het zelf installeren van de lift raden wij u dan ook af.

De staat van trapliften op Marktplaats

Als u een traplift via Marktplaats koopt, weet u eigenlijk niet goed wat u precies koopt. U weet bijvoorbeeld niet wat de staat is van de tweedehands traplift: hoe oud is de traplift, is hij onderhouden en is de lift storingvrij. Een niet onderhouden en een verouderde traplift kan zorgen voor onveilige en oncomfortabele situaties. De accu’s en rollers, waarmee de stoel over de rail rijdt, zijn onderdelen die bijvoorbeeld snel kunnen slijten. Als de lift jaarlijks wordt onderhouden, vervangt de monteur deze onderdelen op tijd.

De traplift Modul-Air wordt met modulaire raildelen opgebouwd op de trap

Geen service of garantie

Een ander groot nadeel van een traplift via Marktplaats is het gebrek aan service. Bij een traplift via de onlinemarkt krijgt u geen service of garantie. Terwijl het juist bij een gebruikte lift goed is om te weten dat u geholpen wordt bij een storing. In een traplift zit zeer veel techniek. Alles werkt samen voor een comfortabele en veilige situatie. Wanneer de traplift al enkele jaren gebruikt is, kunnen er onderdelen versleten zijn. Daardoor werkt de traplift niet meer prettig of gaat de lift zelfs stuk. Bij een via marktplaats.nl gekochte traplift moet u zelf de storing zien te vinden en oplossen.

Tweedehands traplift van Otolift

Als u op zoek bent naar een goedkope traplift, én zeker wilt zijn van de veiligheid, koopt u een tweedehands traplift via Otolift Trapliften. Wij maken de tweedehands traplift op maat voor uw trap. Dan weet u zeker dat deze precies past én voldoet aan alle veiligheidseisen. Omdat wij alle originele onderdelen zelf produceren, kunnen we ook een tweedehandsstoel combineren met een nieuwe rail, of andersom. U bent dus niet afhankelijk van de tweedehands voorraad.

Elke tweedehands traplift lopen wij nauwkeurig na en we vervangen onderdelen als dat nodig is. De accu’s vervangen wij altijd, andere onderdelen worden per lift beoordeeld. Verder lopen we de kwaliteit van coating op de rail na. Als deze beschadigd is, coaten we die opnieuw. Zo ziet u geen verschil tussen een nieuwe en tweedehands traplift. Door de grondige controle, weten wij zeker dat ook de tweedehands liften van Otolift van hoge kwaliteit zijn.

De trapliftmonteur van Otolift legt na de installatie uit hoe de traplift werkt

Bij de aankoop van een gebruikte traplift krijgt u bij Otolift altijd 1 jaar garantie. Als u liever meer garantie heeft, kunt u een ZorgZeker-pakket afsluiten. Met zo’n pakket onderhouden wij uw tweedehands lift elk jaar en heeft u levenslange garantie. Ook verzekert u zichzelf van technische ondersteuning en service. Bij Otolift raden wij u aan om een tweedehands traplift van Otolift altijd direct bij ons te kopen. Alleen wij verzekeren u van de veiligheid, kwaliteit en service van onze trapliften. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend thuisadvies en laat u informeren door een van onze adviseurs.

Meer over financiën

Of ga terug naar het thema: Financiën