Menu

De accu’s van uw traplift

Uw traplift moet veilig zijn. Daar houden wij bij Otolift in alles rekening mee. Ook als het gaat om de accu’s van uw traplift. Daarom gebruiken wij alleen onderhoudsvrije accu’s. Elke Otolift traplift heeft twee van deze batterijen. Zij leveren stroom aan de motor als de traplift naar boven en naar beneden rijdt. En ze zorgen er ook voor dat u de traplift veilig kunt gebruiken als de stroom is uitgevallen. Om de accu’s op te laden, heeft uw Otolift een stekker die in elk stopcontact past.

De levensduur van een accu voor een traplift

Een accu voor een traplift gaat gemiddeld 3 tot 6 jaar mee. Hoelang dat precies is verschilt. Als u de traplift meerdere keren per dag gebruikt, zijn de accu’s natuurlijk eerder aan vervanging toe dan als u de traplift maar weinig gebruikt. Ook de lengte van de rail beïnvloedt de levensduur. Hoe langer de rail, hoe meer er gevraagd wordt van de batterijen. Parkeer de stoel daarom altijd op een oplaadpunt. In de gebruikershandleiding van uw traplift vindt u meer informatie.

De accu’s van een traplift bevinden zich in het onderste gedeelte van de stoel.

De kosten van een accu voor een traplift van Otolift

Als u de traplift langer gebruikt, zullen allebei de accu’s vervangen moeten worden. Wat dat kost, hangt ervan af welke accu’s uw traplift heeft. Bij Otolift gebruiken we traplift accu’s van 7 Ah (standaard) en 7,5 Ah (bij bijvoorbeeld een lange rail). Ah (Ampère-uur) staat voor de hoeveelheid stroom die de batterij per uur kan leveren. Kiest u voor een ZorgZeker-pakket voor het onderhoud van uw Otolift traplift, dan kost het vervangen u in principe helemaal niets.

Het onderhoud van de traplift accu’s is inbegrepen bij de ZorgZeker-pakketten van Otolift.

Traplift accu vervangen: vraag Otolift om hulp

Als uw traplift accu’s aan vervanging toe zijn, kunt u het best contact opnemen met onze serviceafdeling. Door Otolift uw accu te laten vervangen, bent u ervan verzekerd dat dit op een veilige manier gebeurt. Doet uw traplift het niet? Dat betekent niet altijd dat de accu’s kapot zijn. Het vervangen van een traplift accu is daarom niet altijd de beste oplossing. Monteurs van Otolift beschikken over uitgebreide kennis van al onze modellen, om zo het beste advies te geven voor uw traplift.

Een monteur van Otolift vervangt traplift accu’s die leeg zijn.

Zijn uw accu’s aan vervanging toe?

De accu’s van een Otolift hebben een lange levensduur. Toch zullen deze batterijen op een gegeven moment vervangen moeten worden. Als u het idee heeft dat de accu’s aan vervanging toe zijn, kunt u het best contact met ons opnemen. Tijdens een onderhoudsbeurt controleert één van onze monteurs de werking van de accu’s en de rest van de traplift. Als het nodig is, worden de batterijen vervangen.

Vul het formulier hiernaast in om een onderhoudsbeurt aan te vragen. Of bel ons op: 0800 444 777 2

Onderhoudsbeurt aanvragen

De meestgestelde vragen over de traplift accu’s

  • Nee, wij raden het af om zelf traplift accu’s te vervangen. Het is namelijk erg belangrijk dat u het juiste type accu gebruikt en dat u de accu’s op de juiste manier aansluit. Het zelfstandig vervangen van een traplift accu kan gevaarlijk zijn voor uzelf en het kan schade veroorzaken aan uw traplift. Laat het vervangen van de accu’s daarom altijd over aan monteurs van Otolift.

  • De kosten voor het vervangen van een accu voor een traplift worden bepaald door het type batterij dat uw traplift heeft. Een sterkere accu kost bijvoorbeeld meer dan een minder sterke accu. Als u bij de aankoop van uw traplift een ZorgZeker-pakket afsluit, zijn de kosten van de accu van uw traplift in principe gedekt. Ook de kosten voor het vervangen van de traplift accu zijn inbegrepen in de lage prijs van het pakket. Als de accu’s vervangen moeten worden vanwege verkeerd gebruik, moeten wij helaas kosten in rekening brengen.

  • Nee, dat raden wij zelfs af. Om de accu’s op de juiste spanning te houden, is het noodzakelijk om de stekker in het stopcontact te laten zitten. Uw Otolift traplift gebruikt maar weinig stroom, zeker als u de traplift niet gebruikt. Als uw stroomleverancier, netbeheerder of een elektricien erom vraagt, kunt u de stekker van uw traplift wel tijdelijk uit het stopcontact halen. Uw traplift zal een alarmsignaal laten horen, omdat de accu’s voor uw traplift niet opgeladen worden. Dit signaal stopt als de traplift accu’s opladen. U kunt het signaal ook tijdelijk uitzetten, door de bedieningsknop kort naar links of naar rechts te duwen.

PCC2 6

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!