Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Traplift aanvragen via de WMO

Een traplift aanvragen via de WMO? Dat kan! WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Vanaf januari 2007 bestaat de WMO en het doel daarvan is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven wonen en deel te laten nemen in de samenleving. Op het moment dat u dit niet meer kunt, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen. U kunt een WMO traplift aanvragen bij de gemeente, of dat u hiervoor in aanmerking komt hangt af van het beleid van de gemeente, uw inkomen, uw huidige woonsituatie en zo zijn er nog meer factoren waar naar gekeken zal moeten worden.

Mogelijkheden

De kosten voor een traplift vanuit de WMO zijn niet volledig gratis. Er wordt vaak gevraagd om een eigen bijdrage. Het nadeel is echter wel dat u niets heeft in te brengen wanneer de traplift vanuit de WMO geregeld wordt. De gemeente levert dan standaard en zorgt voor de montage van de traplift. U heeft geen inbreng over de vrijheid van de rest van de trap, dus u kunt niet aangeven dat de andere gezinsleden een bepaalde ruimte nodig hebben om te lopen. Ook zijn er verder geen keuzemogelijkheden voor u en de andere gezinsleden. Bij de WMO traplift kan dus ook naar een eigen bijdrage gevraagd worden en deze hangt af van uw inkomen, de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd, de zorg, hulp, voorzieningen en/of PGB die u heeft ontvangen en de gemeente waar dat u woont.

Komt u in aanmerking?

Om er achter te komen of dat u in aanmerking komt voor een WMO traplift, is het goed om te kijken naar de regels van de WMO 2019. Deze kunnen namelijk weer anders zijn dan de regels van de WMO 2018. Hoe eerder u alles uit heeft laten zoeken, des te eerder u weet of dat de WMO traplift een goede optie is voor u. Er kan altijd nog gekeken worden of dat u in aanmerking komt voor een subsidie. Ook daarvoor kunt de gemeente of uw zorgverlener raadplegen om te vragen wat zij hiervan weten in uw regio. Zorgt u er in ieder geval voor dat u alles goed uit laat zoeken, zodat u weet waar dat u aan toe bent met de WMO traplift.

WMO in uw gemeente?

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de aanvraagprocedure kunt u altijd contact met ons opnemen via 0800 444 777 2 of vul het onderstaande formulier in om meer informatie te ontvangen.

Ontvang nu onze gratis brochure!

Otolift brochure aanvragen
Brochure aanvragen

Waarom kiest u voor Otolift?

  • Altijd een passende oplossing!
  • Uw trap blijft vrij om te lopen
  • Scherp geprijsd
  • Snel geleverd uit eigen fabriek
  • Familiebedrijf sinds 1891
Meest gekocht
Otolift Traplift Air binnenbocht

Otolift Air

Informatie aanvragen

Ontvang de mogelijkheden in uw gemeente!

Man op traplift

Onze trapliften

Voor iédere trap een oplossing!

Met onze verschillende railsystemen, die in eigen fabriek worden gemaakt, kunnen wij een traplift zowel langs de buitenbocht als langs de smalle zijde van de trap plaatsen.

Bekijk ons aanbod

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Vrijblijvende offerte Of bel: 0800 444 777 2

Beoordelingen

9.2 Bij 3319 beoordelingen

Showroom

Koninklijke Otolift Trapliften
Hof Ter Bergen 23
2861 DR Bergambacht
Nederland

Fabriek

Koninklijke Otolift Trapliften
Lekdijk Oost 27 A
2861 GB Bergambacht
Nederland

Volg ons op:

Otolift international