Menu

Schoonmaken van uw traplift

Om uw traplift netjes en goed werkend te houden, is het belangrijk dat de rail en de stoel regelmatig schoongemaakt worden. Zo voorkomt u dat vet en stof zich ophopen en blijft uw traplift eruitzien als nieuw. Hoe u de Otolift traplift schoonmaakt, is voor alle Otolift trapliften hetzelfde. Het maakt dus niet uit of u een traplift heeft voor een rechte trap, een trap met bochten of een wentel- of spiltrap. Voor het schoonmaken van uw traplift hoeft u geen dure schoonmaakmiddelen of artikelen te gebruiken. Een schone doek, glasreiniger en een nylon borstel zijn meer dan voldoende.

Reinigen van de rail

Door het rijden van de stoel kunnen stof en vet vastgedrukt worden op de rail. Hierdoor ontstaan er donkere strepen op de rail. Het kan dan net lijken alsof de lak beschadigd is. U kunt de donkere strepen verwijderen met een schone, droge doek en een glasreiniger (zoals Glassex). Harde stukjes kunt u er met uw nagel afkrabben. De tandheugel aan de achterkant van de rail maakt u alleen voorzichtig schoon met een nylon borstel. Zorg ervoor dat u de vettige laag niet verwijdert.

Een medewerker van Otolift maakt de rail van een traplift voorzichtig schoon.

Schoonmaken van de stoel

De stoel van uw traplift bestaat uit twee delen: het rijgedeelte en het zitgedeelte. In het rijgedeelte vindt u belangrijke apparatuur, zoals de motor en de accu’s. Neem dit deel van de stoel daarom alleen af met een droge en schone doek. Het zitgedeelte van uw traplift kan van stof of (kunst)leer zijn. Maak dit regelmatig schoon met een licht vochtige doek. Hardnekkige vlekken op de zitting kunt u verwijderen met een speciaal schoonmaakmiddel voor stof of (kunst)leer.

De stoel van de Otolift Modul-Air wordt schoongemaakt door een medewerker van Otolift.

Kunnen wij u verder helpen?

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw traplift? Wij beantwoorden ze graag. Neem daarom gerust contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres. U kunt uw vraag ook stellen via het formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Otolift Trapliften bellen.  0800 444 777 2
Otolift Trapliften e-mailen.  [email protected]

Waarmee kunnen wij u helpen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meestgestelde vragen over het schoonmaken van uw traplift

  • Het (grondig) schoonmaken van uw traplift bestaat uit drie stappen. Haal eerst een borstel over de tandheugel van uw rail. De tandheugel zit aan de achterkant van de rail en bestaat uit kleine, afgeronde tanden. Neem daarna de rail van uw traplift af met een schone en droge doek. Als de rail erg vuil is, kunt u glasreiniger gebruiken. Vermijd andere schoonmaakmiddelen en water, omdat zij de lak van de rail kunnen beschadigen. De stoel kunt u afnemen met een licht vochtige doek. Meer informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw traplift.

  • Hoe vaker u de traplift schoonmaakt, hoe minder tijd u hiermee bezig bent. Probeer de rail minstens één keer per week af te nemen met een droge en schone doek en eventueel wat glasreiniger. Lukt dit niet, dan zult u zien dat er na verloop van tijd donkere strepen op de rail ontstaan. Dat is te verwijderen met een schone doek en glasreiniger.

PCC2 6

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag verder!