Menu

Stoelliften: veilig de trap
op en af

Een stoellift is een uitkomst op het moment dat de trap in uw huis een te groot obstakel wordt. U kunt hiermee comfortabel blijven wonen in uw geliefde huis. Maar wat kunt u verwachten als u besluit om een stoeltjeslift te kopen?

Waarom koopt u een stoellift?

Gewrichten worden stijver, spieren stribbelen steeds vaker tegen. Een gezonde leefstijl, gecombineerd met een portie geluk, vertraagt het verouderingsproces hooguit, maar roept het geen halt toe. Als u graag zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen, is het goed om u te verdiepen in de soorten stoelliften. Een stoeltjeslift is altijd een oplossing op maat, geheel afgestemd op uw wensen en de situatie in uw huis.

Welke stoelliften zijn er?

Er bestaan diverse soorten stoelliften. Welke het best bij u past is in belangrijke mate afhankelijk van de situatie in uw huis. Tijdens een adviesgesprek in uw woning vertelt een stoelliftadviseur u over de verschillende mogelijkheden. Uit welke stoelliften u kunt kiezen, wordt grotendeels bepaald door de vorm van uw trap. Zo bestaan er stoelliften die alleen op een rechte trap geplaatst kunnen worden. Andere stoeltjesliften zijn geschikt voor elk type trap.

Stoelliften voor rechte trappen en trappen met bochten

Of een stoellift op een rechte trap of een trap met bochten past, hangt af van het ontwerp van de rail van de lift en de techniek in de stoel. Zo zijn stoelliften voor trappen met bochten zo ontworpen dat de stoel ook in een naar boven draaiende bocht perfect recht blijft. Een voorbeeld hiervan is de Otolift Modul-Air Smart. De dunne enkele rail is gemakkelijk op maat te maken voor trappen met bochten, maar kan ook op een rechte trap geplaatst worden. Voor rechte trappen geldt dat de stoellift alleen over één recht lijn naar boven en beneden hoeft te bewegen. Deze stoelliften hoeven dan ook technisch gezien minder geavanceerd te zijn, waardoor ze minder complex zijn om te maken. De Otolift Line is hier een voorbeeld van. De stoeltjeslift is zo ontworpen dat deze alleen op rechte trappen gebruikt kan worden. Het maakt de stoellift voordeliger, maar het zorgt tegelijkertijd wel voor een beperking in de mogelijkheden.

Wat is de prijs van een stoellift?

De prijs van een stoellift is afhankelijk van uw wensen en de trapsituatie. Een stoellift voor een rechte trap is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een exemplaar voor een wenteltrap. Hoe uw trap eruitziet, bepaalt uit hoeveel soorten stoelliften u kunt kiezen. Daarbij geldt weer dat hoe minder complex de stoellift is om te maken, hoe goedkoper deze is. Tijdens een gratis thuisadvies licht een stoelliftadviseur de mogelijkheden en de kosten ervan toe. Afhankelijk van de extra wensen die er zijn, kan de prijs hoger of juist lager uitvallen. Een parkeerbocht voor een stoellift met bochten kost bijvoorbeeld meer dan een standaard uitloop, maar de stoel kan wel uit de loop geparkeerd worden.

De prijs van een stoellift is ook sterk afhankelijk van de conditie ervan. Een nieuwe stoellift kost natuurlijk meer dan een tweedehands exemplaar. Bij een tweedehands stoellift betaalt u bijvoorbeeld geen kosten voor de productie ervan. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om de stoeltjeslift tijdelijk of voor een langere periode te huren. De stoelliftadviseur kan de uiteindelijke prijs gemakkelijk voorrekenen.

Service en onderhoud

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor een lange levensduur. Vergelijk het met de jaarlijkse apk voor uw auto. Een Otolift stoellift is een hoogwaardig kwaliteitsproduct met een levensduur van zeker twintig jaar. In onze ZorgZeker-pakketten is het onderhoud standaard inbegrepen. Functioneert er desondanks toch iets niet zoals het hoort? In het geval van een storing zijn wij 24/7 bereikbaar. Met meer dan honderd monteurs die verspreid over heel Nederland wonen, hebben wij het grootste servicenetwerk voor stoelliften in Nederland. Ook op feestdagen en in het weekend is er altijd snel een monteur ter plaatse.

Een monteur van Koninklijke Otolift installeert de stoellift op de trap.

Gratis thuisadvies voor uw stoellift

Nadat u contact met ons hebt opgenomen is een gesprek met één van onze adviseurs het startpunt. Bij u thuis brengt hij of zij de situatie in kaart en inventariseert uw wensen. Dit thuisadvies is gratis en vrijblijvend. Na het gesprek wordt uw trap tot op de millimeter nauwkeurig in kaart gebracht met behulp van ons innovatieve inmeetsysteem. Aan de hand van de door het inmeetsysteem gemaakte werktekening worden de onderdelen voor uw stoellift geproduceerd of, als u tweedehands koopt of huurt, gereviseerd. De installatie van uw stoeltjeslift neemt slechts een paar uur in beslag. En na de installatie vertrekt de monteur pas als u de stoellift moeiteloos kunt gebruiken.

Meer over langer thuis wonen

Plateautraplift

Met een plateautraplift vervoert u snel en gemakkelijk goederen of uw huisdier. Voor elke situatie is er wel een oplossing.

Of ga terug naar het thema: Langer thuis