Menu

Past een traplift wel op mijn trap?

Als traplopen lastiger wordt of gewoonweg niet meer gaat, kan een traplift de oplossing zijn. Door chronische ziekten, zoals artrose, diabetes en COPD, en het ouder worden, kan de trap een steeds groter obstakel worden. Met een traplift is de trap weer veilig toegankelijk. Dan is het wel fijn om te weten of de trap geschikt is voor een traplift.

Er bestaan verschillende trapliftmodellen, elk met hun eigen voordelen en mogelijkheden. Waar de een alleen op rechte trappen geplaatst kan worden, is de ander geschikt voor vrijwel elke trap in Nederland. Een traplift past daarom op rechte trappen, trappen met bochten én spil- en wenteltrappen.

100% nauwkeurig inmeten

De eerste stap om te bepalen of een traplift op de trap past, is door de maten op te nemen. Om de traplift zo goed en zo compact mogelijk te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat de trap zo nauwkeurig mogelijk ingemeten wordt. Trapliftfabrikant Koninklijke Otolift gebruikt daarvoor een zelf ontwikkelde inmeet-app. In slechts 20 minuten tijd is de trap tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig opgemeten. En via de augmented reality-app laat de adviseur direct zien hoe de traplift er op de trap uit gaat zien.

Een Otolift monteur controleert de op maat gemaakte traplift

Door innovatieve technologieën, zoals de Reverse Drive Technology, kan de stoel van de traplift deels of zelfs volledig achteruitrijden. Plaatsing is daarom al mogelijk op trappen vanaf slechts 60 centimeter breedte. Het is daarnaast ook mogelijk om de traplift aan de binnenzijde van de trap te laten plaatsen. De brede kant van de treden blijft hierdoor vrij en de trapleuning kan vaak blijven zitten. Ook voor smalle trappen is er dus een geschikte oplossing te vinden.

Maatwerk voor elke situatie

Omdat elke trap anders is en iedereen andere wensen heeft, is een traplift maatwerk. Koninklijke Otolift heeft dat proces doeltreffend veranderd door de Otolift Modul-Air Smart te ontwikkelen. De rail van deze traplift bestaat uit innovatieve modules, die perfect op elkaar aansluiten. Deze modules zijn onderling uitwisselbaar, waardoor de traplift gemakkelijk op maat gemaakt kan worden voor vrijwel elke trap. En dankzij een slim voorraadsysteem kan de traplift al binnen 48 uur geplaatst worden.

De Otolift traplift wordt netjes afgewerkt

Omdat een tweedehands traplift al op maat gemaakt is voor een andere trap, moet deze in de fabriek op maat gemaakt worden voor de nieuwe trapsituatie: een kostbaar en tijdrovend proces. De Otolift Modul-Air Smart maakt dit proces duidelijk eenvoudiger en sneller.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie