Menu

Hoe ziet de rail van een traplift eruit?

De rail van de traplift is de buis waarover de stoel omhoog en omlaag beweegt. Deze is gemaakt van metaal, voor stevigheid en een lange levensduur. Omdat elke trapsituatie anders is, geldt dit ook voor elke trapliftrail. In alle situaties wordt de rail daarom volledig op maat gemaakt.

Er bestaan verschillende railsystemen: een enkele rail of een dubbele rail. De enkele rail is tegenwoordig de standaard. Moderne technieken die de stoel de gehele rit recht houden, hebben de bovenste buis van de dubbele rail overbodig gemaakt. De enkele rail heeft als extra voordeel dat het minder opvalt. Daarnaast is er verschil tussen de traditionele trapliftrail en de modulaire rail. De traditionele rail bestaat uit twee tot drie grote delen, terwijl een modulaire rail uit meerdere, perfect op elkaar aansluitende modules bestaat.

Oersterke trapliftrail

Om beweging van de stoel mogelijk te maken. Is elke trapliftrail voorzien van een tandheugel. Op deze strip met tanden wordt de stoel gemonteerd. Bij een trapliftrail van Otolift wordt er eerst een gesloten strip op de buis bevestigd waar de tandheugel haaks op vastgemaakt wordt. De tanden zitten hierdoor aan de achterzijde van de rail waardoor ze niet zichtbaar zijn vanaf de trap. Dit is veiliger omdat de tanden zo afgeschermd zijn voor trapgebruikers. Ook is dit systeem veel sterker dan wanneer de tandheugel direct op de buis bevestigd zou zijn. Daarnaast heeft de buis een grotere wanddikte dan gebruikelijk is. Hierdoor is de rail, ondanks de doorsnede van slechts zes centimeter, zo sterk dat er bij een belasting van duizend kilo enkel een fractie van een millimeter doorbuiging meetbaar is.

Uniek rollagersysteem

Mede door het voor Otolift unieke rollagersysteem gaat de rail van een Otolift traplift tientallen jaren mee. Het rijgedeelte van de stoel is voorzien van loopwielen, die over de rail rollen, en een rollager. De rollager rolt tijdens de rit over de tanden van de tandheugel. De stoel rijdt daarmee in een soepele beweging over de buis. Dit systeem voorkomt dat er speling ontstaat tussen de rail en de stoel, waardoor de rail een langere levensduur heeft dan gebruikelijk is.

het unieke rollagersysteem

Aanpasbaar aan uw wensen

De modules voor de trapliftrail worden op maat gemaakt in de fabriek van Otolift. Aan de hand van de afmeting van de trap en de trapomgeving en eventuele wensen, worden in de fabriek de juiste modules gemaakt en verzameld. Om ervoor te zorgen dat de rail bestand is tegen krassen en lang meegaat, worden de modules eerst gepoedercoat. Er kan gekozen worden voor de standaardkleuren crèmewit, grijs, bruin en zwart. Maar indien gewenst kan de rail gecoat worden met elke RAL-kleur. De rail kan zo passend gemaakt worden voor elk interieur.

Modulaire traplift snel leverbaar

Een modulaire trapliftrail bestaat uit modules die op voorraad geproduceerd kunnen worden. Otolift heeft hiervoor een slim bibliotheeksysteem ontwikkeld met meer dan 200 verschillende modules. Omdat zij onderling uitwisselbaar zijn, kan een traplift zelfs volledig uit voorraad geleverd worden. Hierdoor is het mogelijk om een modulaire traplift al snel na opdracht te leveren. Mocht deze bibliotheek niet toereikend zijn, dan kan Otolift gemakkelijk en snel een nieuwe module ontwerpen, maken en leveren. Dat proces gebeurt grotendeels geautomatiseerd. Door de inzet van robots en het gebruik van hoogwaardige materialen is elke trapliftrail die de fabriek van Otolift verlaat van topkwaliteit.

de rail

Gratis thuisadvies

Overweegt u om een traplift aan te schaffen? In onze brochure vindt u alle relevante informatie. Wilt u persoonlijk advies? Onze adviseur komt graag thuis bij u langs. Hij of zij inventariseert uw wensen en brengt de trapsituatie in kaart. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie