Menu

Zo stil is de motor van een traplift

Hoe stil is de motor van een traplift? Het eerlijke antwoord op die vraag: dat verschilt per model. De stilste traplift produceert minder geluid dan een elektrische tandenborstel. Een onopvallende traplift is dus niet alleen compact vormgegeven, maar maakt ook zo min mogelijk geluid.

De Otolift Modul-Air Smart is de stilste traplift. Dit model produceert tijdens de weg omhoog en omlaag maximaal 45 decibel aan geluid. Dat blijkt uit een onderzoek van een onafhankelijk testbureau. Dat bureau nam vijf trapliftmodellen onder de loep. Het maximale geluidsvolume van de Modul-Air Smart lift tot wel tien decibel onder dat van andere trapliften. Elke tien decibel meer is waarneembaar als een verdubbeling in de sterkte van het geluid. Een geluid van 45 decibel is vergelijkbaar met zacht geroezemoes in een binnenruimte. Een elektrische tandenborstel maakt met 50 tot 60 decibel meer geluid dan de Modul-Air Smart.

Hoe stiller hoe beter

Tijdens het jarenlange ontwerp- en testproces is er veel aandacht besteed aan de motor en het geluid dat deze produceert. Hoe stiller hoe beter. Otolift trapliften zijn voorzien van een borstelloze elektromotor. Zo’n motor zonder koolborstels is niet alleen stiller, maar het heeft ook een veel langere levensduur. Daarnaast is de motor voorzien van een andere belangrijke geluidsisolerende maatregel: een omkasting die het geluid van de motor verder dempt. Naast de motor is er ook op andere vlakken nagedacht over het verminderen van het geluid. Zo wordt er gebruikgemaakt van een wormaandrijving. Zo/n aandrijving bestaat uit twee tandwielen – waarvan een in de vorm van een schroef – die in elkaar grijpen. Deze vorm van aandrijving is vrijwel geruisloos.

stille motor traplift

Otolift Modul-Air Smart

Het geluid dat een traplift maakt is niet het belangrijkste aspect bij de keuze voor een traplift. De vorm van de trap is bijvoorbeeld belangrijker, omdat dit bepaalt of een traplift wel of niet past. Maar in een situatie waarin gekozen kan worden tussen twee modellen, kan geluid een meewegende factor zijn. Het is een groot voordeel dat de stille Otolift Modul-Air Smart geschikt is voor vrijwel iedere trap. De traplift kan daarnaast ook aan beide zijden van de trap geplaatst worden. De kant waar de traptreden het breedst zijn of de steilere spilzijde waar de treden het smalst zijn. Daarnaast rijdt de stoel van deze traplift over de dunste enkele rail ter wereld (slechts zes centimeter doorsnede). Door de korte buigradius van deze rail neemt de traplift slechts minimale ruimte in.

Gratis thuisadvies

Wilt u ook een stille en compacte traplift? Tijdens een gratis thuisadvies brengt onze adviseur uw wensen en de situatie in huis in kaart. Snel na dat bezoek ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte met daarin het voor u beste aanbod.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie