Menu

Welke techniek zit er in de stoel van een traplift?

Een trapliftstoel is voorzien van een groot aantal technologische ontwikkelingen. Dit zorgt voor een moeiteloze bediening en veilig gebruik. Maar het maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om trapliften op zeer smalle en steile trappen te plaatsen. Welke techniek zit er in de stoel van de traplift? 

Er zijn diverse typen trapliften verkrijgbaar. Die verschillen van elkaar, onder meer qua design, maar één ding hebben zij gemeen: de stoel zit boordevol technologie. We zetten een aantal belangrijke technische aspecten voor u op een rij:

  • Regeltechniek. Het is uiteraard noodzakelijk dat de stoelzitting altijd recht blijft tijdens de rit. Dat gebeurt door het rijwerk – het onderste deel van de stoel dat op de rail is bevestigd – mee te laten bewegen tijdens de rit. Geavanceerde software zorgt ervoor dat de steile bocht moeiteloos en op de juiste snelheid wordt genomen.
  • Borstelloze motor. Otolift trapliften zijn voorzien van een borstelloze motor. Dat heeft meerdere voordelen. Zo is een borstelloze motor stiller. De stilste motor produceert zelfs minder geluid dan een elektrische tandenborstel. Borstelloze motoren zijn over het algemeen ook krachtiger dan vergelijkbare motoren met borstels. Ook hebben ze een langere levensduur en zijn ze zo goed als onderhoudsvrij.
  • Accu’s. In de stoel zijn twee 12V, 7Ah oplaadbare accu’s aangebracht die de motor tijdens een rit van stroom voorzien. De accu’s laden automatisch op als de stoel niet wordt gebruikt. Door de accu’s is de traplift ook tijdens een stroomstoring  veilig te gebruiken. Met volle accu’s kunnen er nog minimaal tien, maar vaak tientallen, ritten gemaakt worden.
  • Reverse Drive Technology. Indien nodig kan de stoellift worden uitgerust met de Reverse Drive Technology. Met deze door Otolift ontwikkelde technologie kan de stoel deels of geheel achteruit omhoog rijden. Op smalle trappen wordt zo voorkomen dat u tegen de muur of het plafond stoot. Een stoel met de Reverse Drive Technology kan al worden gemonteerd op een trap van zestig centimeter breed.
reverse drive technology

Verschillende trapliftmodellen

Welke traplift het best bij u past, wordt duidelijk tijdens een thuisbezoek van een trapliftadviseur. Hij of zij adviseert welk model traplift voor u de beste optie is. Veel is afhankelijk van de situatie in uw huis en uw persoonlijke wensen. Er zijn trapliften die geschikt zijn voor op een rechte trap, maar ook modellen die perfect passen op een trap met één of meerdere bochten. Ook qua kleur, van zowel de stoelbekleding als de rail, zijn er verschillende mogelijkheden.

Gratis thuisadvies

Overweegt u de aanschaf van een traplift en wilt u zich zo goed mogelijk laten informeren? Tijdens een gratis thuisadvies helpt onze adviseur u graag op weg. Tijdens dat thuisbezoek ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie