Menu

Hoe werkt een traplift?

Een traplift is een hoogwaardig kwaliteitsproduct vol geavanceerde techniek. Het bedienen van een traplift is echter zeer eenvoudig. Op deze pagina leggen we uit hoe een traplift precies werkt.

Een traplift is een stoel die over een rail omhoog en omlaag beweegt. De stoel is geschikt voor één persoon en heeft een draagvermogen van minimaal 125 kg. Twee accu’s geven stroom aan de elektrische motor, die de stoel haast geruisloos in beweging brengt. Door deze accu’s kan de traplift ook veilig gebruikt worden tijdens een stroomstoring. Een traplift is een echt maatwerkproduct, geheel afgestemd op de situatie in huis en de wensen van de gebruiker.

Stap-voor-stap werking van een traplift

  • Met de draadloze afstandsbediening haalt u de stoel naar u toe. Zowel beneden als boven is een afstandsbediening aanwezig. Deze wordt tijdens de installatie op de voor u ideale hoogte bevestigd aan de muur.
  • Als de stoel op de plek waar u opstapt staat, klapt u de zitting en armleuningen naar beneden. Dat gaat soepel en eenvoudig.
  • Nadat u heeft plaatsgenomen op de stoel, klapt u de voetensteun uit. Dat doet u met een lichte druk op de knop in de armleuning. U hoeft dus niet te bukken. Met één hand maakt u de veiligheidsgordel vast.
  • Met de schuifknop brengt u de stoel in beweging. De stoel beweegt vrijwel geruisloos naar boven of beneden, in één vloeiende beweging. De gemiddelde traplift heeft ongeveer vijftig seconden nodig voor het overbruggen van een afstand van vijf meter. 
  • Op het eindpunt stopt de stoel vanzelf. Vervolgens draait de stoel automatisch naar de overloop toe, zodat u veilig af- en opstapt.
  • Na de rit klapt u de stoellift in. Op momenten waarop u de traplift niet gebruikt, neemt deze zo vrijwel geen ruimte in.
Een oudere vrouw klapt de stoel van een traplift uit, zodat zij deze kan gebruiken.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over de werking van een traplift? Of overweegt u om een traplift aan te schaffen? Schroom dan niet en vraag een gratis en vrijblijvend thuisadvies aan. Tijdens het bezoek van de adviseur ontvangt u een vrijblijvende offerte met daarin het voor u beste aanbod.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie