Menu

Zo stelt u een traplift samen die opgaat in uw interieur

U bent op zoek naar een traplift, maar dan wel een die zo min mogelijk opvalt. Uw huis is de plek waar u zich fijn voelt en waarschijnlijk al vele jaren met plezier woont. Dan is het goed om te weten dat een traplift tegenwoordig geen sta-in-de-weg meer hoeft te zijn. U kunt uw traplift vrijwel volledig aan laten passen aan uw wensen.

Hoe onopvallend een traplift is, hangt grotendeels af van het model. Kies voor een traplift waarvan de zitting, armleuningen en voetenplank volledig opklapbaar zijn. Zo neemt de stoel zo min mogelijk ruimte in beslag als de traplift niet wordt gebruikt. Een traplift met daarnaast een slank en tijdloos design gaat nog meer op in uw interieur.

Dunste enkele rail ter wereld

Ook de rail is belangrijk. Zo valt een rail die uit één buis bestaat veel minder op dan een tweebuizensysteem. De Modul-Air Smart van Koninklijke Otolift beschikt over de dunste enkele rail ter wereld; een rail met een doorsnede van slechts 6 centimeter. Deze rail volgt moeiteloos de trapvorm en wordt gedragen door slanke en onopvallende bevestigingssteunen. En dankzij de bijzonder korte buigradius neemt de traplift onder- en bovenaan de trap minimale ruimte in beslag. Kiest u voor uw trap met bochten voor plaatsing aan de binnenzijde van de trap, dan blijft de brede kant van de treden veilig beloopbaar.

De rail wordt op maat gemaakt aan de hand van uw wensen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de rail te laten starten op de eerste trede, waardoor de gang zoveel mogelijk vrij blijft. En met een parkeerpunt in een bocht staat de stoel niet op uw overloop of gang. De rail kan ook starten of eindigen met een parkeerbocht, om de stoel naast de trap te parkeren. Het voordeel hiervan is dat de trap zoveel mogelijk vrij blijft. Ook in het gebruik is de traplift onopvallend: de geruisloze motor maakt slechts 45 decibel aan geluid.

Dankzij de korte start of start op de eerste trede neemt de rail weinig ruimte in beslag.

Ultracompact design

Naast de rail is ook de stoel slank vormgegeven en volledig opklapbaar. De voetenplank is met één druk op de knop in te klappen. En de leuningen en zitting klapt u moeiteloos omhoog. Het ruimtebesparende ontwerp zorgt ervoor dat de trap ook te gebruiken is door andere gebruikers. De stoel is gebaseerd op de voorloper van de Otolift Modul-Air Smart, de Otolift One. De tijdloze vormgeving is zelfs bekroond met een prestigieuze Red Dot Design Award. De jury omschrijft het design als evenwichtig en vriendelijk, met een veilige, comfortabele en kwalitatieve uitstraling.

Kleuren en materialen

Bij de meeste trapliften heeft u een uitgebreide keuze uit kleuren en materialen voor de zitting en  rugleuning. Zo ook bij de Otolift Modul-Air Smart. Stevig, maar comfortabel stof, kunstleder of echt leer; wat past het best bij uw woonstijl? U heeft keuze uit stoffen bekleding in de kleuren grijs, crème, rood en bruin. Kiest u voor kunstleer dan heeft u keuze uit hazelnoot, parelwit, nachtblauw en zwart. De lederen bekleding is beschikbaar in de kleuren taupe en kastanjebruin. Er is altijd wel een kleur die u aanspreekt.

Het is ook mogelijk om de lakkleur van uw rail zelf te bepalen. U heeft de keuze uit de standaardkleuren crèmewit, lichtgrijs, bleekbruin en gitzwart. Daarnaast is het mogelijk de rail in elke mogelijke RAL-kleur te laten coaten. Zoals de kleur van uw trap. Het maakt de traplift tot een onopvallende verschijning op uw trap.

Enkele kleurmogelijkheden van de bekleding van de Otolift Modul-Air.

Ook tweedehands en huur worden op maat gemaakt voor uw wensen

Uw trap en uw keuzes bepalen de prijs van uw traplift. Zo is een traplift voor een rechte trap voordeliger dan een traplift voor een trap met bochten. Omdat een traplift met bochten complexer is om te maken. Ook het aantal traptreden hebben invloed op de prijs. Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u overwegen om een tweedehands traplift te kopen of er een te huren. Ook dan maken wij uw traplift volledig op maat, passend bij uw trap en uw wensen.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie