Menu

Op zoek naar een goedkope traplift?

Ook met een kleiner budget is het mogelijk om een op maat gemaakte traplift te laten installeren in uw huis. U bent bijvoorbeeld voordeliger uit met een tweedehands traplift. Of u kunt tijdelijk een traplift huren. Daarnaast bestaan er ook verschillende vergoedingen waardoor een traplift goedkoper is. Waar kiest u voor?

Goedkope trapliften: hoe wordt de prijs bepaald?

Elke trap is anders en wensen verschillen. Er bestaan dan ook verschillende mogelijkheden om goedkoop een traplift in huis te krijgen. De trapsituatie in huis en de keuzes die u maakt bepalen wat de prijs is van de traplift. Allereerst is de vorm van de trap belangrijk. Een trap met bochten vraagt om een complexere rail dan een rechte trap. Het trapliftmodel heeft ook invloed op hoe goedkoop uw traplift is. De Otolift Line is bijvoorbeeld een zeer voordelige traplift, maar deze past alleen op rechte trappen. De Otolift Modul-Air Smart is daarentegen geschikt voor vrijwel iedere trap. Ook beschikt deze traplift standaard over veel extra’s die voor andere trapliften een meerprijs hebben. De traplift is hierdoor wel iets minder voordelig, maar de voetensteun is automatisch opklapbaar en de zitting draait automatisch voor een veilige op- en afstap.

Naast het trapliftmodel en de vorm van de rail, zijn er nog meer zaken die een traplift goedkoper maken. Een stoffen zitting is bijvoorbeeld voordeliger dan een leren uitvoering. En een standaard railkleur is inbegrepen in de prijs. Ook de staat van de traplift heeft veel invloed.

Een tweedehands traplift voor een betaalbare prijs

Wie op zoek is naar een betaalbare traplift, doet er goed aan om een tweedehands exemplaar te overwegen. Een traplift is een hoogwaardig kwaliteitsproduct dat minimaal twintig jaar meegaat. Het is daarom volkomen logisch dat er ook tweedehands trapliften worden verkocht. Omdat alle trapliften tweedehands leverbaar zijn, is het voor vrijwel elke trap een voordelige en duurzame oplossing. Er is wel een beperking in de keuzevrijheid, omdat niet altijd alle opties tweedehands op voorraad zijn.

Ook bij een betaalbare tweedehands traplift kan er gerekend worden op maatwerk. Dat is nodig om de optimale plaatsing op de trap te garanderen. Elke tweedehands traplift is daarnaast uitgebreid gereviseerd in de fabriek. De accu en slijtagegevoelige onderdelen zijn vervangen en de gehele traplift is grondig gecontroleerd. De traplift is daarmee betaalbaar en gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Een oudere vrouw zit op de stoel van een betaalbare traplift van Otolift Trapliften

Een traplift goedkoop huren

Verwacht u slechts tijdelijk een traplift nodig te hebben? Dan is het huren van een traplift een aantrekkelijke en goedkope optie. Een traplift huren kan al vanaf een periode van één maand. Naast een eenmalig bedrag voor de productie en installatie, hoeft er alleen een vast laag maandbedrag betaald te worden. De 24/7 storingsservice en het jaarlijkse onderhoud zijn hierbij inbegrepen. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van de keuzes die u maakt en de situatie in uw huis. Het huren van een tweedehands traplift is bijvoorbeeld goedkoper dan het huren van een nieuwe traplift. Vooral de modulaire Modul-Air Smart is de ideale huurkandidaat: de traplift bestaat uit onderling uitwisselbare modules en past op vrijwel elke trap. De traplift kan zelfs uit een combinatie van nieuwe en tweedehands onderdelen bestaan, wat het tot een zeer goed betaalbare optie maakt.

Vergoedingen voor trapliften

Als het budget niet voldoende is voor een nieuwe of een tweedehands traplift, bestaan er verschillende vergoedingen om toch goedkoop een traplift aan te vragen. Denk hierbij aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook is het mogelijk om tegen een voordelige rente een traplift te kopen.

Een goedkope traplift via de Wmo of Wlz

Wie een traplift nodig heeft om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen, kan een beroep doen op de Wmo of de Wlz voor een goedkoop exemplaar. De Wlz is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben, vanwege een chronische ziekte of een beperking. Als er geen WLZ-indicatie is, kan de Wmo een optie zijn. Deze wet bepaalt dat gemeenten hun inwoners moeten ondersteunen om langer zelfstandig thuis te wonen en deel te nemen aan de maatschappij. Met een eigen bijdrage van 19 euro per maand maakt de Wmo een traplift betaalbaar voor alle inkomens. Voor de Wlz is de eigen bijdrage afhankelijk van het inkomen en het vermogen. Een nadeel van een goedkope traplift via de Wmo of Wlz is dat er geen keuzevrijheid is.

Een Verzilverlening voor een betaalbare traplift

Als een tweedehands exemplaar of het huren ervan geen optie is, kan er ook gekozen worden voor een Verzilverlening. Met deze lening wordt de overwaarde van de woning als het ware verzilverd. De gemeente betaalt de overwaarde uit en terugbetaling hoeft pas bij de verkoop van het huis. Deze extra hypotheek kan ingezet worden om de aankoop van een traplift betaalbaar te maken. De traplift wordt niet goedkoper, maar het budget wordt in veel gevallen wel zo verhoogd dat een nieuw exemplaar ook een optie is.

Een oudere man en vrouw bekijken aan de eettafel informatie over de betaalbare traplift die zij gekocht hebben.

De Blijverslening maakt een traplift betaalbaar

Waar de Verzilverlening alleen beschikbaar is voor huizenbezitters met overwaarde, is de Blijverslening er voor iedereen. Ook deze lening maakt een traplift betaalbaar. De lening wordt bij de gemeente aangevraagd en kan als extra hypotheek óf als een persoonlijke lening ingezet worden. De rente die betaald moet worden is laag. Maar het geldbedrag moet wel gebruikt worden om de woning toegankelijk te maken.

Het aankoopbedrag gespreid betalen

Het kan ook voorkomen dat geen van de vergoedingen een optie is en dat het budget te klein is. Ook dan is het mogelijk om een traplift goedkoop te kopen. Het is dan ook mogelijk om het aankoopbedrag gespreid te betalen. In overleg kan er dan bijvoorbeeld eerst de helft betaald worden, waarna de rest in termijnen afbetaald wordt. Het voordeel hiervan is dat de traplift voordelig gekocht kan worden en volledig in eigendom is. Hierdoor is het mogelijk om de traplift terug te verkopen als deze niet meer nodig is.

Een thuisadvies voor de goedkoopste traplift

Alle opties die trapliften goedkoper maken, hebben voor- en nadelen. Wat vindt u het belangrijkst? Keuzevrijheid in opties of toch de meest duurzame keuze? Om er zeker van te zijn dat u de meest voordelige traplift kiest, is het goed om een thuisadvies aan te vragen. Tijdens het thuisadvies, dat altijd gratis en vrijblijvend is, geeft een trapliftadviseur aan wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie. Zo is er direct inzage in de huidige voorraad en levertijd. En er wordt dan meteen duidelijk wat de kosten zijn voor de traplift en hoe goedkoop de opties huren en tweedehands zijn.

Meer over financiën

Of ga terug naar het thema: Financiën