Menu

Ik heb zelfs in de woonkamer geslapen

De heer en mevrouw van der Sangen-Kerinn

Mevrouw Van der Sangen (82): “Omdat ik last van mijn knieën heb, is het moeilijk de trap op en af te gaan. Ik heb zelfs een tijd in de woonkamer geslapen. Gewoon op de bank. Het zou een jaar of twee duren voordat we via de gemeente in aanmerking kwamen voor een lift. Dat duurde allemaal erg lang. De traplift hebben we nu twee jaar.

Mevrouw Van der Sangen vertelt over haar traplift

Herinneringen aan vroeger

Mijnheer Van der Sangen (83): “We zijn al 61 jaar getrouwd en wonen ruim dertig jaar in dit huis. Via de gemeente hebben we de traplift en daar betalen we elke maand voor. Op verschillende websites van trapliften keek ik om te zien wat er allemaal mogelijk was.

Mijn vrouw is zo lang mogelijk zelf de trap op gegaan, ik ondersteunde haar dan. Wat een gesukkel was dat. Ikzelf heb ook moeilijkheden gekregen om de trap op te komen. Op een gegeven moment was het niet meer te doen. Het was afwachten wie er het eerste onderaan de trap zou liggen. We waren blij toen de traplift geplaatst werd. Mijn vrouw gaat elke dag met de lift. Ik gebruik hem soms, vooral in de avond als ik moe ben.

Vroeger werkte ik in de mijnen, dat was zwaar werk. Ik kwam uit een andere provincie en logeerde in een gezellenhuis van de mijn. Daar in de buurt ontmoette ik mijn vrouw. Mevrouw Van der Sangen: “Ik zag hem op het hoekje staan en ik wist: dat is hem. Liefde op het eerste gezicht.”

Meneer en mevrouw van der Sangen over de traplift

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen