Menu

‘Mam, is dat niet iets voor jou zo’n traplift?’

Piet en Greet Aalbers – Nijmegen

Al 54 jaar wonen Piet (87) en Greet (82) Aalbers met veel plezier in de Nijmeegse wijk Dukenburg. Daar plakt het echtpaar graag nog een paar jaar aan vast. Eén van de aanpassingen in huis die daarvoor moeten zorgen, is de plaatsing van een traplift. “Waarom zouden we weggaan?”

In de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisden Piet en Greet naar Dukenburg. “De huizen hier waren nieuw en modern. Ze hadden al verwarming”, herinnert Greet zich. Piet: “We hebben zoveel dingen eigen gemaakt. We hebben die vloer erin gelegd, de keuken gedaan, de ruiten, noem maar op. Daarom wonen we hier zo fijn.” Het echtpaar heeft vier kinderen en acht kleinkinderen. De kinderen wonen in de buurt en helpen hun ouders graag een handje.

Omdat langer thuis blijven wonen niet meer zo vanzelfsprekend is voor Piet en greet, kiezen zij voor een traplift.

Nieuwe knie

Maar in dat fijne huis blijven wonen is steeds minder vanzelfsprekend nu Greet minder goed loopt. Sinds ze een aantal jaar terug een nieuwe knie kreeg, zijn er perioden dat ze moeite heeft met lopen. Ook heeft ze steeds meer last van kortademigheid. Dat maakt het beklimmen van de trap een hele opgave. Greet: “Ik maak veel kaarten. Kerstkaarten, jubileumkaarten. Dat doe ik boven in mijn hobbykamer.” Verder moet ze ook naar boven voor de was, om te slapen en te douchen. Kortom: er moest iets gebeuren.

Het echtpaar overwoog even om te verhuizen, vertelt Greet. “We zijn in de buurt gaan rondrijden. Eigenlijk dachten we gelijk: ‘Waarom zouden we weggaan?’ We wonen hier fijn en we hebben het naar ons zin.” Om langer in dit huis te blijven wonen besloten Piet en Greet enkele aanpassingen te doen. De badkamer is vernieuwd met een inloopdouche, een antislipvloer en een hoger toilet. Daarna kwam het idee van de traplift. “De ouders van onze schoonzoon kochten vorig jaar een Otolift. Onze dochter vroeg: ‘Mam, is dat niet iets voor jou zo’n traplift?’ Hoewel ik het eerst heb uitgesteld, bedacht ik me later. Ik ga steeds moeilijker lopen, dan is het met zo’n lift toch wel makkelijker om boven te komen.”

Trapliftvergoeding

Echtpaar Aalbers belde de gemeente voor een tegemoetkoming. “Maar de eerste mogelijkheid voor een gesprek was pas acht weken later”, weet Piet. “Dat vonden we te lang duren. Daarom vroegen we zelf een offerte aan bij Otolift. Er zat er maar 2,5 week tussen het maken van de afspraak en plaatsing van de lift.”

Traplift aan de binnenzijde

Greet wist wat ze wel en vooral wat ze niet wilde. “Buren van ons hadden de lift aan de kant van de muur gemaakt. Maar dat is de kant waar je eigenlijk wil lopen. Bij Otolift had ik gezien dat de lift ook aan de andere kant kon.” Piet en Greet kozen daarom voor Otolift. “En de Otolift ziet er leuk uit”, voegt Piet toe.

Greet is blij dat de lift een extra parkeerplaats heeft. Naast de standaard plaatsen boven- en onderaan de trap, heeft de lift een parkeerplek een paar treden voor de laatste stop. “Ik heb altijd twee droogrekken over de traphekken hangen. Maar dat kon niet meer als de traplift bovenaan geparkeerd stond”, legt Greet uit. Dankzij de lagere parkeerplaats kan Greet nog steeds was aan de droogrekken in het trappengat hangen.

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen