Menu

 ‘Als je een traplift laat plaatsen, dan kan je overal wonen’

Wil Verhoef – Dordrecht

Na een lange klim op de smalle en steile trap, komt Wil Verhoef (71 jaar) in zijn nieuwe appartement. Hij woont sinds kort aan de gracht van Dordrecht in een sfeervol pand uit 1928. Het zonlicht schijnt door de typerende glas-in-loodramen naar binnen in de net zo gekleurd ingerichte woonkamer. Het geel, blauw en oranje van de ramen komen terug in de stoel, het kastje en het tv-meubel.

Oorspronkelijk komt Wil uit Rotterdam. “Maar ik woon al 25 jaar in het hartje centrum van Dordrecht. Ik ben nu alleen nóg dichter bij het water gaan wonen.” Na het overlijden van zijn vrouw voelde het huis waar hij al die jaren in woonde te groot. Hij kocht daarom een kleinere woning direct aan de gracht. “Ik woon hier nog maar 3 maanden. Een aannemer heeft het eerst helemaal verbouwd en de traplift is geplaatst. Nu is het helemaal perfect hier.”

De smalle, hoge en steile trap

Om in het vrolijk gekleurde appartement te komen, moet er eerst een flinke trap beklommen worden. “Een hoop mensen verklaarden mij voor gek toen ik hier wilde gaan wonen. ‘Je gaat toch niet in een huis zitten met zo’n enorme trap’ zeiden ze.” Maar Wil is juist blij dat hij zo hoog woont vanwege het uitzicht. Vanuit het appartement zijn de monumentale brug, die nu in ere hersteld wordt, de gracht en de Oude Maas te zien. “Als je een traplift laat plaatsen, dan kan je overal wonen.”

Quote template Verhoef

Wil vertelt dat hijzelf de traplift nog niet nodig heeft. Maar zijn familie en vrienden zijn al wat ouder en vinden de traplift wel fijn. “Vooral het laatste steile stukje vinden zij eng, dat is er steil. Daarbij kan ikzelf natuurlijk ook altijd door mijn enkel gaan, dan zou ik ook niet meer naar boven kunnen.” Dus besloot Wil alvast een traplift naar de eerste woonlaag te laten plaatsen.

Hij vroeg een offerte aan bij Otolift, want ‘jullie zijn altijd op tv en staan elke dag in de krant’. Ook informeerde hij bij een andere leverancier ‘maar die kwam met een veel hogere offerte’. De keuze voor Otolift was daarom snel gemaakt. “De adviseur van Otolift was geweldig”, vertelt Wil “Hij is langs geweest voor de offerte en om foto’s te maken. Hij had gelijk een tekening. Dat vind ik knap hoor, dat is echt goed gedaan.” Vanaf de bank kijkt Wil naar de trapliftstoel in de hal. “Ik vind hem prachtig staan moet ik zeggen.”

Liefde voor het water en de stad

Dat Wil graag bij het water woont heeft misschien wel te maken met zijn werk en hobby. “Ik heb in jaren de haven gewerkt. Én ik heb altijd aan watersport gedaan, ik had een eigen motorboot. Niet eens zo zeer om te varen. Maar gewoon een beetje schoonmaken en repareren.”

Wil vertelt over zijn carrière: “Op mijn 15de ging ik werken als jongste bediende bij een scheepsvaartbedrijf in Rotterdam. Daar heb ik het begin van de containervaart meegemaakt. Er was toen iemand nodig die de containers op de juiste plek kreeg; dat werd ik.” Na ervaring opgedaan te hebben bij dit bedrijf, nam hij een reparatiebedrijf in containers over. “Met het laden en lossen kan er van alles fout gaan dan komt er een gat of deuk in of gaat er een deur kapot. Dat repareerden wij dan.”

Nu is Wil al 11 jaar met pensioen; “Ik wandel veel en ik fiets veel. En ik ken nu sinds een paar maanden mijn nieuwe vriendin, zij is een echte Dordtse.” En als het kan, eet hij graag bij één van de vele restaurants in de stad. Hij is dan ook blij dat hij in het centrum woont “Zo’n stad leeft, er is altijd wat te doen.”

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen