Menu

Koninklijke Otolift steunt Het Vergeten Kind

19 december 2018 – 13:54

Vanaf januari 2019 start Koninklijke Otolift een samenwerking met stichting Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind strijdt voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland. Otolift trekt zich het lot van kwetsbare kinderen aan en besluit daarom naast KiKa, ook Het Vergeten Kind structureel te steunen.

Kinderen zijn de toekomst

Koninklijke Otolift is een echt familiebedrijf en vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Otolift richt zich met haar trapliften voornamelijk op de oudere doelgroep. Als de situatie schrijnend is, of er zijn andere dringende factoren, geeft Otolift regelmatig een traplift weg. Hiermee wordt de oudere doelgroep in Nederland geholpen. De directie realiseert zich echter al te goed dat er ook een grote groep kwetsbare kinderen zijn in Nederland, voor wie oud worden of het hebben van een prettige thuisomgeving helemaal niet vanzelfsprekend is. Daarom is er besloten om naast ouderen, ook kwetsbare kinderen te ondersteunen.

Koninklijke Otolift steunt daarom sinds 2015 KiKa (Kinderen Kankervrij) en per 2019 wordt ook Het Vergeten Kind financieel gesteund.

Kerstdonatie van €10.000,- aan Het Vergeten Kind

De samenwerking begint officieel in 2019, maar Otolift wil graag al meer doen voor de stichting rond de Kerstperiode. Daarom is er op 14 december jl. een cheque overhandigd aan Het Vergeten Kind van €10.000,-. Een mooie aftrap van de samenwerking!

Over Het Vergeten Kind

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen, die voor velen onzichtbaar zijn. De stichting zet zich in om de situatie van deze kinderen te verbeteren, nu en morgen. Lees meer op de website van Het Vergeten Kind.

Over KiKa

KiKa (Kinderen Kankervrij) zet zich al meer dan 15 jaar in voor een steeds betere financiering van het onderzoek naar kinderkanker. Want alleen met intensief onderzoek hebben we de mogelijkheid om kinderen van deze vreselijke ziekte te genezen. KiKa streeft ernaar om het overlevingspercentage te verhogen van 75% naar 95%. Daarom is KiKa voortdurend bezig om fondsen te werven. Hiermee kan vernieuwend onderzoek worden gefinancierd. Ook worden er andere activiteiten op het gebied van kinderkanker mee gefinancierd. Deze activiteiten zijn gericht op vermindering van de pijn tijdens de behandelingen, een hoger genezingspercentage en een vermindering van de bijwerkingen na behandelingen. Ook zijn ze gericht op een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast is KiKa ook erg actief bezig met het geven van voorlichting over kinderkanker.

Meer weten over KiKa? Bekijk de website.

Meer over maatschappelijk

Of ga terug naar het thema: Maatschappelijk