Menu

Hij stond hier aan de deur met twaalf euro

De heer en mevrouw Pool

Ria Pool (59): “Doordat ik MS heb, loop ik heel moeilijk. Mijn zicht is ook heel slecht. Traplopen gaat steeds moeizamer. Voordat de traplift er was, moest ik wel. Als ik boven was, stond het zweet op mijn hoofd. Toen ik hoorde dat de traplift geplaatst ging worden, wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik stond gewoon met mijn mond vol tanden.”

De familie Pool vertelt aan tafel waarom de traplift zo hard nodig is

Terug in eigen huis met een traplift

Max (60): “Op advies van de gemeente verhuisden we naar een appartement. We hebben daar twee jaar gewoond maar Ria ging er haast aan onderdoor. Gelukkig konden we terug in ons eigen huis. Bij de WMO deed ik een aanvraag voor een traplift. Het antwoord was duidelijk. We kwamen niet in aanmerking voor de vergoeding.

Op Facebook en Twitter deed ik een oproep. Een jongen hoorde het verhaal en haalde in zijn klas geld op voor Ria. Hij stond hier aan de deur met twaalf euro. De tranen stonden in mijn ogen. Die gebeurtenis deelde ik op de sociale media. Groot was de verrassing toen de directeur van Otolift ons een bericht stuurde via Twitter: ‘Wij gaan jullie helpen.’ Otolift kwam langs en we kregen de traplift in bruikleen. We wisten niet meer hoe we het hadden.”

De familie Pool voor de deur van hun geliefde huis

Ria: “Nu kan ik moeiteloos naar boven. Mijn kleinkind gaat af en toe mee, bij mij op schoot. Het is zo fijn dat ik nu weer in mijn eigen huis kan wonen. Ik leefde helemaal op toen ik mijn tuintje weer zag. Ik zit heel veel buiten met Mea, onze hond. Dat vind ik heerlijk.”

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen