Menu

Op handen en voeten ging ik de trap op

Mies van Luyk

Mies van Luyk (92) is zeer moeilijk ter been maar kreeg desondanks geen traplift via de gemeente. Na een berichtje op Twitter hierover kwamen er direct veel reacties, waaronder die van Otolift. Ze belden om te vertellen dat hij een traplift van ze kreeg.

“Dat was echt een uitkomst,” vertelt zijn vrouw. “Het alternatief was verhuizen of een bed in de kamer en wassen in de keuken. Jeroen Wolf van Otolift belde en alles werd direct in gang gezet. Binnen een week was de traplift opgemeten en geplaatst. Ongelofelijk.”

Mies: “Ik kan slecht lopen. Ik heb rollators en een scootmobiel. Je moet wel, anders kom je nergens. Voordat de Otolift er was trok ik mezelf aan de leuning van de trap omhoog. Op handen en voeten ging ik de trap op. Dan was ik bekaf. Vorig jaar heb ik mijn bekken gebroken. Vijf dagen heb ik in een stoel in de woonkamer gezeten en geslapen. Dat is geen pretje.

Meneer van Luyk in de tuin

De eerste rit met de traplift

De jongens van Otolift waren erbij toen ik de eerste keer naar boven ging. We hebben gelachen en taart gegeten. De hele buurt stond voor de deur. Het heeft veel bekendheid gekregen en stond in alle kranten. Zonder de Otolift was ik waarschijnlijk wel een keer van de trap gevallen. Ik ben erg blij dat ik niet hoef te verhuizen. Nu kan ik fijn nog in mijn eigen tuin zitten.”

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen