Menu

Nominatie Otolift voor Familiebedrijven Award 2022

24 februari 2022 – 15:00

Koninklijke Otolift is genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2022. De prestigieuze prijs wordt in april uitgereikt. Uit de tien overgebleven bedrijven selecteert de jury vier finalisten. Het is de derde keer dat Otolift is genomineerd, een prestatie van formaat!

Ons 131 jaar oude familiebedrijf sleepte eerder al in 2017 en 2019 een nominatie in de wacht. In 2019 drong Koninklijke Otolift zelfs door tot de finale. De concurrentie voor de 2022-editie van de Familiebedrijven Award mag er zijn. Onder de tien overgebleven kandidaten zijn bedrijven als de VDL Groep, bouwonderneming Plegt-Vos en Vebego. De complete lijst is te vinden op deze website. Stuk voor stuk prachtige familiebedrijven met een rijke historie.

Achtste uitreiking

De Familiebedrijven Award wordt in april voor de achtste keer uitgereikt. De top tien is samengesteld door een team van KPMG, een internationaal opererende accountants- en adviesorganisatie. De genomineerden zijn gekozen uit een lijst van 250 middelgrote en grote ondernemingen. De top 10 wordt voorgelegd aan de jury, die vervolgens vier finalisten selecteert. Die krijgen in aanloop naar de uitreiking een bezoek van de juryleden. Bedrijven worden onder meer beoordeeld op de financiële prestaties, maatschappelijke betrokkenheid, bedrijfsstructuur en lange termijnvisie.

Familieaward tussenafbeelding 2022

Stichting Familie Onderneming

De award is een initiatief van De Stichting Familie Onderneming. Die is in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. Volgens de stichting vormen de circa 260.000 familiebedrijven de ruggengraat van de Nederlandse economie. De helft van de werknemers is in dienst bij een familiebedrijf. De award-uitreiking is om het jaar. De bestuurder van het winnende excellerende familiebedrijf treedt voor twee jaar toe tot de jury.

Meer nieuws

Bekijk hier al het nieuws