Menu

Traplift met bak op maat voor hond Gioia

Monique Westenberg – Berkel en Rodenrijs

Na de vraag van Monique Westenberg op Instagram of iemand ‘een trapliftje kan maken’ voor haar hond, schakelde Koninklijke Otolift Trapliften snel. Een paar weken later gaat de 7-jarige Gioia in een speciaal voor haar op maat gemaakte bak de trap op en af. “Wat een uitkomst!!”

Nieuwsgierig kijkt ze wat om zich heen. Behoedzaam glijdt Gioia naar beneden. Echt onder de indruk lijkt de 7-jarige pitbull/stafford-kruising niet tijdens het testritje. Het gepiep komt van haar maatje Frenkie, die achter haar de trap af huppelt. De 34 kilo wegende Gioia is in een minuut beneden, zonder gesjouw. “Ik wist helemaal niet dat er een traplift voor honden bestond”, verklapt baasje Monique. “Dit scheelt mij een hoop gesjouw, ik ben er erg blij mee.”

Monique Westenberg vertelt over de traplift voor haar hond.

Zwakke achterpoten

“Hond Gioia heeft veel last van haar zwakke achterpoten. Van de dierenarts mag ze eigenlijk niet springen en rennen. Traplopen is taboe. Lastig, want Gioia en Frenkie, slapen bij Monique in de slaapkamer. “Ik tilde Gioia elke avond omhoog. Bij elke trede liet ik haar even op mijn bovenbeen rusten. Naar beneden tillen ging echt niet meer. Dan bond ik een sjaal om haar rug. Ze moest dan op haar voorpoten naar beneden lopen, terwijl ik met de sjaal het gewicht tilde.”

Hond Gioia zit in de op maat gemaakte bak op haar traplift.

Research & development

Een medewerker van Koninklijke Otolift Trapliften pikte Monique’s bericht op en benaderde haar persoonlijk. “Ze reageerde direct”, weet commercieel directeur Jeroen Wolf van Otolift. ,,Met een collega ben ik thuis bij Monique alles gaan opmeten. Ook de hond, om te kijken hoe groot de bak moest worden.” De stalen bak is ontworpen en gemaakt door de research & development-afdeling van Otolift. Voor de veiligheid van Gioia kan de bak geheel worden afgesloten. Wanneer één van de hekjes openstaat komt de lift niet in beweging. Gioia d’r naam op de voorkant en het stukje bijpassende vloerbedekking maken het geheel helemaal af. Wolf: “Monique was erg te spreken over het resultaat. Ze was een beetje bang dat we met een heel lelijk ding zouden aankomen.”

Monique is een groot hondenliefhebster. Ze zet zich actief in voor het lot van zwerfhonden. Frenkie adopteerde ze uit een asiel. Gioia en hij zijn dikke maatjes. “Ik had eerst twee manden, maar ze liggen eigenlijk altijd samen. De andere heb ik maar weer weggehaald”, vertelt Westenberg terwijl Frenkie in de mand zijn kop op Gioia haar rug legt.

Monique Westenberg staat in haar tuin, waar ze vertelt over de traplift voor haar hond Gioia.

Nieuwe standaard

Wolf verwacht dat het exemplaar dat Otolift maakte voor Gioia de nieuwe standaard is. “We maakten voor het eerst een bak voor zo’n grote hond. Vaak zijn hondenbakken niet meer dan een klein plateau, zonder hekjes. Dat gaat veranderen. We hebben pas al een vergelijkbare bak gemaakt en geplaatst.”

Meer klantverhalen

Bekijk hier alle klantverhalen