Menu

Gemiva en Otolift: een dankbare samenwerking

Gemiva, een toonaangevende organisatie in Nederland, richt zich op het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap. Ze strekken hun hand uit naar degenen met niet-aangeboren hersenletsel of chronische ziekten, met als doel hun leven te verbeteren en hun zelfstandigheid te bevorderen.

“Elk individu heeft zijn eigen verhaal, unieke behoeften en wensen. Bij Gemiva erkennen en respecteren we die individualiteit”, vertelt Selina van Gemiva.

Selina is een toegewijde professional die haar roeping heeft gevonden bij Gemiva, waar ze al ruim acht jaar werkt. Voordat ze bij Gemiva kwam, werkte ze in de jeugdzorg. “Een vriendin introduceerde mij bij Gemiva en ik wist meteen: dit is mijn plek, hier ligt mijn hart”, vertelt Selina. Als groepswerker en persoonlijk begeleider ondersteunt zij cliënten in hun dagelijkse routine, van persoonlijke verzorging tot ontspannen avondactiviteiten. Voor Selina gaat er niets boven het bouwen van vertrouwensbanden met haar cliënten en hen te zien groeien. Nu kijken ze met elkaar uit naar een verhuizing naar een nieuwbouwpand waar cliënten een eigen appartement zullen hebben. “Het is spannend en een geweldig vooruitzicht!”

Dagebesteding in samenwerking met Otolift

Gemiva’s zorgvisie

De filosofie van Gemiva is gebaseerd op het behoud van vaardigheden en het handhaven van een zo normaal mogelijk dagelijks leven voor hun cliënten. Het principe “samen 100” onderstreept hun toewijding om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen, met ondersteuning waar nodig. Het is deze toewijding die Gemiva onderscheidt en een verschil maakt in de levens van velen.

De diensten van Gemiva zijn gericht om op maat gemaakte ondersteuning te bieden die aansluit bij de unieke behoeften en wensen van elk persoon. Of het nu gaat om woonbegeleiding, dagbesteding, werkmogelijkheden of ambulante ondersteuning, Gemiva zet zich in om een veilige, stimulerende en inclusieve omgeving te creëren waarin cliënten kunnen leren, groeien en een betekenisvol leven kunnen leiden.

Samenwerking met Otolift

De samenwerking tussen Gemiva en Otolift op het gebied van dagbesteding bestaat al ruim zes jaar. Cliënten van Gemiva vouwen doosjes voor Otolift. Deze doosjes zijn bestemd voor de raildelen in de fabriek. Cliënten zullen naast het vouwen van doosjes ook betrokken worden bij andere taken zoals het plakken van stickers op producten en het inpakken van verschillende materialen. “Ze zijn altijd enthousiast en vragen vaak of er nieuwe doosjes zijn. Ze raken zelfs teleurgesteld als er tijdelijk geen doosjes zijn”, vertelt Selina.

Gemiva, die zich inzet voor de zelfstandigheid en verbetering van het leven van hun cliënten, heeft verschillende vestigingen verspreid over Nederland. De organisatie biedt een scala aan diensten variërend van woonbegeleiding en dagbesteding tot ambulante ondersteuning. De samenwerking met Otolift is slechts een van de vele manieren waarop Gemiva hun cliënten stimuleert om een betekenisvol leven te leiden en hun vaardigheden te behouden.

Deze doosjes zijn bestemd voor de raildelen in de Otolift fabriek

Meer over maatschappelijk

Of ga terug naar het thema: Maatschappelijk