Menu

Schenking van € 27.190 aan Stichting Het Vergeten Kind


Koninklijke Otolift heeft een cheque ter waarde van € 27.190 overhandigd aan Stichting Het Vergeten Kind. Het geld wordt door de stichting ingezet voor vakanties en weekenden die zij organiseren voor kwetsbare kinderen. Hiermee kunnen kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om er even tussenuit te gaan genieten van een onbezorgde vakantie of een weekend weg.
 

“We werken volgens een bepaalde filosofie”, legt Jeroen van Woudenberg, senior relatiemanager bij Het Vergeten Kind, uit. “Wij noemen dat het Klimaat van Aandacht. Je moet echt investeren in en echte aandacht hebben voor kinderen. Dan hebben ze de tijd van hun leven.” In Nederland groeien ruim 100.000 kinderen op in een onveilige situatie. Ze hebben het moeilijk thuis, omdat ze verwaarloosd of mishandeld worden. Voor een groot deel is de thuissituatie zo onveilig dat ze uit huis geplaatst zijn. Het Vergeten Kind geeft deze kinderen een stem en helpt ze om mooie herinneringen te maken.

“Bij Otolift vinden wij het belangrijk om goede doelen te ondersteunen”, vertelt Jeroen Wolf, Commercieel Directeur van Otolift. “Daarom hebben wij ons familiebedrijf verbonden aan Het Vergeten Kind. De stichting heeft een belangrijke impact op het leven van duizenden ‘vergeten’ kinderen. Het is fijn dat wij daar een aandeel in kunnen hebben.” 

In de fabriek van Koninklijke Otolift ontvangt Jeroen van Woudenberg (Het Vergeten Kind) een cheque van € 27.190,- uit handen van Yvonne Dijkstra (Otolift Trapliften).

Dagjes uit

Naast de vakanties en weekenden organiseert Het Vergeten Kind ook dagjes uit. Voor kinderen en soms ook hun gezin. “Naar bijvoorbeeld de Efteling of de dierentuin”, vertelt Jeroen van Woudenberg. “We zorgen zo voor een plezierige dag, maar ook voor een onvergetelijke herinnering. Voor deze gezinnen is dit niet vanzelfsprekend.” Sinds 2020 verspreidt de stichting ook jaarlijks 3.000 Heppie Boxen: dozen gevuld met speelgoed en speelinstructies. Het idee van de dozen is ontstaan toen de coronamaatregelen de vakanties onmogelijk maakten. Vanwege het succes worden nu jaarlijks duizenden boxen uitgedeeld.

Naast dat Het Vergeten Kind activiteiten voor kinderen organiseert waarbij ze weer even onbezorgd kind kunnen zijn, werkt de stichting ook aan structurele verbetering van de situatie van kwetsbare kinderen. Onder andere door in gesprek te gaan met politici en beleidsmakers en door te laten zien hoe het anders kan. Dat doen ze bijvoorbeeld met het Heppie (t)Huis, een kleinschalige woonvoorziening voor 8 kinderen en jongeren.

Benieuwd naar de andere doelen van Stichting Het Vergeten Kind? Kijk dan op www.hetvergetenkind.nl

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws