Menu

Alex Ooms in de jury van de Smart Manufacturing Award

19 Oktober 2020 – 11:00

Alex Ooms, Managing Director bij Koninklijke Otolift Trapliften, is dit jaar jurylid van de Smart Manufacturing Award. De Koninklijke Metaalunie reikt deze award uit aan het meest innovatieve metaalbedrijf. In 2019 won Otolift de eervolle award door de innovatie die te zien is in het trapliftmodel de Modul-Air én door de organisatorische, sociale innovatie. Het prijzengeld doneerde Otolift toen aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

“Ik ben vereerd”, vertelt Alex. “Ik vind het erg tof dat wij hierin terecht komen, een paar jongens uit de polder, zoals ik en mijn broers, die het dan zo ver schoppen.” Bij Otolift is Alex onder andere verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van onze trapliften en focust zich daarbij op innovatie. Het meest innovatieve metaalbedrijf van 2021 wordt gekozen door een 5-koppige jury, naast Alex: Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, Rolf Elling – Hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, verantwoordelijk voor Vraag&Aanbod, Paul d’Hond – Productmanager bij KVK, Mireille Kaptein – Zakenvrouw 2019, Algemeen Directeur van het familiebedrijf Kaptein.

De Smart Manufacturing Award 2021

De Smart Manufacturing Award is een prijs voor het mkb-metaalbedrijf dat kansen slim omzet in een innovatieve productie. De Metaalunie is ervan overtuigd dat innovatie in de Nederlandse metaalbranche nodig is om wereldwijd concurrerend te blijven. “Zonder sterk mkb-metaal verdwijnt de innovatiekracht uit de Nederlandse economie,” aldus de unie. Om innovatie onder de aandacht te brengen, is de award in het leven geroepen.

De criteria van de jury

De jury beoordeelt de genomineerde bedrijven op: het optimaliseren van moderne productietechnieken, excellente processen, gebruik van goede materialen, ontwikkelde systemen, digitalisering en zelfsturende en zelflerende organisaties. “Voor mij is het enthousiasme van de ondernemer en de passie waarmee hij of zij praat over het product erg belangrijk,” vertelt Alex.

De juryleden kiezen uit alle 10 districten een winnaar. De districten zijn gelijk aan de provincies, waarvan er een aantal zijn samengevoegd. Het aantal leden in deze regio’s is namelijk lager. Van de 10 districtwinnaars worden 3 bedrijven genomineerd voor de landelijke finale. In 2019 was Otolift zelf 1 van de districtwinnaars, samen met AW Machinery, GSE, Metafas, Vanmac en Sunshield. In het voorjaar van 2021 worden de titel, award en het prijzengeld van €5.000 uitgereikt.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws