Menu

Koninklijke Otolift doneert geld aan Stichting Het Vergeten Kind

20 augustus 2020 – 16:28

Stichting Het Vergeten Kind heeft een cheque van €26.840 ontvangen van Koninklijke Otolift. De donatie is onderdeel van de samenwerking die Het Vergeten Kind en Otolift in 2019 zijn aangegaan. Het geldbedrag wordt ingezet voor de vakanties en weekenden die de stichting organiseert voor kwetsbare kinderen in Nederland. Deze kinderen hebben het moeilijk, omdat ze uit huis geplaatst zijn of omdat er thuis (veel) problemen zijn.

“Ruim 100.000 kinderen in Nederland zitten in een thuissituatie, waarin ze niet veilig of liefdevol opgroeien. Bij 55.000 is de situatie zo ernstig dat ze niet bij hun ouders kunnen wonen”, vertelt Tjiska Langeland van Het Vergeten Kind. Deze kinderen zijn enorm kwetsbaar en hebben behoefte aan een plek waar ze even hun zorgen en angsten kunnen loslaten. Die plek is er: Hotel Heppie Mierlo. Het Vergeten Kind organiseert in dit hotel vakanties en weekenden om deze kinderen weer even kind te kunnen laten zijn. 

Positieve herinneringen

Het maken van positieve herinneringen is een belangrijk onderdeel van de vakanties. Die herinneringen zijn waardevol voor hun ontwikkeling en de manier waarop ze omgaan met andere mensen. Tjiska: “Als je aan iets terugdenkt, dan heb je daar een bepaald gevoel bij. Het maakt je sterk of het maakt je blij, maar het kan ook verdrietig zijn. Als er heel veel verdriet, of boosheid, is, dan heb je aan de andere kant iets nodig om veerkrachtig in het leven te kunnen staan. Om later mee te kunnen draaien in het leven, een goede baan te vinden en gezonde relaties aan te kunnen gaan.”

Onvergetelijke vakantie

De vakanties en weekenden zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Ook worden er speciale gezinsvakanties georganiseerd, om de band tussen de ouder(s) en het kind te versterken. Vorig jaar heeft Het Vergeten Kind 882 kinderen en 72 ouders/verzorgers een onvergetelijke vakantie bezorgd. Om nog meer kinderen uit heel Nederland te kunnen helpen, start de stichting dit jaar nog met de bouw van een 2e hotel Heppie, op de Veluwe. 

Naast de vakanties en weekenden, organiseert de stichting ook dagjes uit (in de zomer en winter) en een talentenprogramma. Kijk voor meer informatie over de stichting en haar missie op: www.hetvergetenkind.nl.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws