Menu

Anand dolblij met gratis traplift

9 September 2016 – 09:30

Het leven van Anand Rewat stond volledig op zijn kop, toen hij in een rolstoel belandde. Anand is opgegroeid in Suriname, waar hij op zijn 19e tijdens het boomklimmen uit een boom viel. Hij kwam er al snel achter dat het leven van een gehandicapte in Suriname allesbehalve makkelijk was.

Daarom werd door de nu 41-jarige Anand in 2003 het besluit genomen om bij zijn tante in Nederland te gaan wonen. Daar ging het een stuk beter. Hij vond daar werk, en ook liefde. Hij trouwde en werd vader. Maar ook toen sloeg het noodlot toe, toen zijn tweede kind ernstig gehandicapt bleek te zijn en kort na haar geboorte overleed.

Verhuizen

Vanwege Anand’s handicap woonde het gezin toen in een aangepaste huurwoning. Dat beviel op zich prima, maar de pijnlijke herinneringen aan hun overleden dochtertje bleken in dat huis veel te sterk. Het gezin besloot daarom te gaan verhuizen. Een andere huurwoning was geen optie, dus er werd naar een geschikte koopwoning gekeken. Die dacht het gezin gevonden te hebben in een voormalige seniorenwoning. Die moest echter wel worden aangepast, onder anderen met een traplift. En daar ging het dus mis.

Geen vergoeding

Anand kon geen aanspraak maken op een vergoeding van de WMO. Hij was met zijn gezin immers vrijwillig verhuisd van een aangepaste huurwoning naar een niet-aangepaste koopwoning. Spaargeld om de kosten van de traplift zelf te betalen had het gezin niet. Ook was het niet mogelijk om de kosten van de traplift via de hypotheek te financieren.

Collega’s in actie

Toen de collega’s van Anand, die financieel medewerker bij de Gemeente Tilburg is, het verhaal hoorden kwamen zij meteen in actie. Zij benaderden bijna alle aanbieders van trapliften in Nederland, waarbij ze de bijzondere situatie van Anand nadrukkelijk uitlegden. De meeste aanbieders gingen daar niet op in en stuurden hooguit een gewone offerte.

Eén bedrijf reageerde wél positief en dat was Otolift. Het zegde toe dat het de traplift voor een speciale, scherpe prijs wilde leveren. Otolift tastte diep in de buidel, want het was bereid om de traplift te leveren voor een kwart van de normale prijs.

Goed nieuws van Otolift

Anand woonde inmiddels al zo’n 3 maanden in de nieuwe woning toen de nieuwe traplift werd aangemeten. Al die tijd moest hij zich met de hulp van zijn vrouw de trap op slepen. Een onmogelijke situatie.

Een paar weken nadat de installateur de trap had opgemeten, kreeg Anand een telefoontje van Otolift. Hij ging ervan uit dat alles gewoon in orde was, en dat de lift voor de afgesproken prijs zou worden geleverd. Maar hij kreeg nóg beter nieuws!
De directeur van Otolift had van het verhaal van Anand gehoord en was hier zo door aangegrepen, dat hij besloot om Anand de traplift geheel gratis aan te bieden. Anand was midden op straat, maar kon wel schreeuwen van blijdschap.

Leven kan weer verder

Inmiddels is de traplift door Otolift geheel naar wens geïnstalleerd en kan het normale leven van Anand eindelijk weer doorgaan. Hij kan weer genieten van zijn huis en zijn gezin, en is zijn collega’s én Otolift eeuwig dankbaar voor alles wat zij voor hem hebben betekend.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws