Menu

Een geslaagde dag voor de Krimpenerwaard

22 februari 2017 – 17:00

Een spannende dag voor Krimpenerwaard. Inwoners en ondernemers van de Krimpenerwaard hebben dinsdag 21 februari een streekbezoek gehad van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Tijdens het bezoek stond het thema ‘de kracht van de Krimpenerwaard’ centraal. Bij het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel werden de Koning en Koningin ontvangen door de commissaris van de Koning.

Bed en breakfast ‘De Appelgaard’ in Gouderak

Na de gesprekken met de burgermeesters van Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard vertrok het koningspaar richting Gouderak. Onderweg hebben de Koning en Koningin de nodige informatie ontvangen over de dijkversterking langs de Hollandse IJssel. In Gouderak heeft bed & breakfast ‘De Appelgaard’ het Koninklijke stel mogen ontvangen om samen met agrariërs en natuurorganisaties te praten over de bodemdaling en natte veenbodem waar de landbouw in dit gebied mee wordt geconfronteerd.

Zalencentrum ‘De Zwaan’ in Berkenwoude

In zalencentrum ‘De Zwaan’ stond het thema ‘De kracht van de gemeenschap centraal’. Het zalencentrum wordt door diverse verenigingen en voorzieningen gebruikt als centrale locatie. Tijdens dit bezoek hebben de Koning en Koningin vrijwilligers van verschillende organisaties, waaronder buurtverenigingen en asielzoekers ontmoet. Ook hebben zij gesproken met jongeren over hun toekomst binnen de regio.

Rondleiding bij ‘Koninklijke Otolift Trapliften’ in Bergambacht

Het koningspaar vervolgde hun bezoek in Bergambacht waar zij een rondleiding hebben gekregen door de fabriek van Otolift Trapliften. Begeleid door Jan Otto, André en Alex Ooms – de directeuren van het bedrijf – hebben verschillende werknemers van Otolift hun uitleg mogen geven over de productie van de traplift en hun aandeel in dit proces. Aansluitend is er met verschillende ondernemers uit de Krimpenerwaard gesproken over de kwetsbaarheden en kansen van ondernemen in een regio waar het behoud van het landschap van groot belang is en over de innovatiemogelijkheden die de regio biedt.

Enorm vereerd met Koninklijk bezoek

Het was een enorme eer om de Koning en Koningin in onze fabriek te mogen ontvangen. Wij willen iedereen bedanken die zich voor deze dag heeft ingezet.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws