Menu

Koninklijke Otolift Trapliften genomineerd voor de Familiebedrijven Award 2019

16 januari 2019 – 15:51

Otolift mag zich finalist noemen voor de Familiebedrijven Award 2019. Internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG heeft uit meer dan 500 familiebedrijven geselecteerd. Samen met zes andere familiebedrijven behoort Otolift dit jaar tot de selecte groep van zeven genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 10 april 2019 door de Stichting Familie Onderneming bekendgemaakt. 

Familiebedrijf sinds 1891

Otolift is een familiebedrijf dat in 1891 door dhr. Otto Ooms werd opgericht als Otto Ooms BV. Het bedrijf was toen nog actief in verschillende branches. In de jaren ’60 ging het zich specialiseren in de ontwikkeling en productie van trapliften.

‘’128 jaar na oprichting kan Otolift zich nog steeds een écht familiebedrijf noemen. Hier zijn wij trots op. Wij zijn daarom dankbaar voor deze mooie nominatie.” Aldus de directie van Koninklijke Otolift Trapliften.

ABN AMRO Familiebedrijven Diner

Op dinsdag 22 januari presenteren de zeven genomineerde bedrijven zich aan de jury tijdens een diner, gehost door ABN AMRO. De andere zes genomineerden, zijn:

  • Fritom Group
  • Ter Steege
  • Bouw Vastgoed
  • Kruitbosch
  • Vissers Energy GroupLely
  • Koppert Biological Systems

Over Stichting Familie Onderneming en de Familiebedrijven Award

Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de jury het winnende familiebedrijf. De winnaar treedt dan voor de periode van een jaar toe tot de jury.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over onze nominatie.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws