Menu

Otolift finalist Familiebedrijven Award 2017

20 januari 2017 – 11:00

De tien finalisten van de Familiebedrijven Award 2017 zijn bekend. Uit ruim 500 bedrijven werd door accountantsorganisatie KPMG een shortlist samengesteld. De Stichting Familie onderneming heeft uit deze shortlist tien familiebedrijven naar voren geschoven. Wij zijn verheugd te kunnen vertellen dat ook Otolift Trapliften is genomineerd en hierdoor tot de tien best presterende familiebedrijven van Nederland behoort. Medio april wordt de award voor de vijfde keer uitgereikt.

De complete lijst van ondernemingen die kans maken

 1. Aandeelhouders, Bestuur en Governance
 2. Familie en Cultuur
 3. Continuïteit
 4. Financiële prestaties
 5. Groei
 6. Internationalisatie
 7. Maatschappelijke betrokkenheid
 8. Innovatie

Geschiedenis van de Familiebedrijven Award

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om Nederlandse Familiebedrijven te ondersteunen. De award wordt jaarlijks overhandigd aan een excellerend Nederlands Familiebedrijf. In de selectieprocedure wordt de organisatie ondersteund door KPMG, die een lijst samenstelt op basis van 8 criteria en de voorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Uit de tien finalisten zal de vakkundige jury een winnaar kiezen.

Otolift wordt beoordeeld op 8 criteria

 1. Aandeelhouders, Bestuur en Governance
 2. Familie en Cultuur
 3. Continuïteit
 4. Financiële prestaties
 5. Groei
 6. Internationalisatie
 7. Maatschappelijke betrokkenheid
 8. Innovatie

“Familiebedrijf is synoniem aan een sterke betrokkenheid”

Door de jaarlijkse uitreiking van de Familiebedrijven Award hoopt de stichting meer aandacht te genereren voor de familieondernemingen. “Familiebedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie en staan voor een sterke betrokkenheid”, aldus de oprichter van de Stichting Familie Onderneming.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws