Menu

Otolift Trapliften ontvangt predicaat ‘Koninklijk’

14 oktober 2016 – 10:29

Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander heeft besloten het predicaat ‘Koninklijk’ toe te kennen aan Otto Ooms BV uit Bergambacht, in de markt bekend als Otolift Trapliften. Op vrijdag 14 oktober reikte Commissaris der Koning de heer Jaap Smit het predicaat ‘Koninklijk’ uit aan de heren Ooms, directeuren van Otolift Trapliften.

Familiebedrijf sinds 1891

Otto Ooms BV werd in 1891 opgericht als Smederij Otto Ooms door de heer Otto Ooms. Van oorsprong is het bedrijf een smederij. In de decennia die volgden, maakte het bedrijf zich verschillende disciplines meester, met altijd het smeedwerk als uitgangspunt tot halverwege de jaren ’60, toen de broers Otto en Alex (derde generatie) begonnen met de ontwikkeling van trapliften.

De eerste traplift

In 1968 verscheen dan ook de eerste traplift van Otto Ooms BV. Deze eerste ‘Otolift’ was meteen al erg populair vanwege de uitstekende betrouwbaarheid. Het succes was zo groot, dat de fabriek waar men gevestigd was, te klein bleek. In 1981 verhuisde men naar een aanzienlijk grotere locatie in Bergambacht. De fabriek is hier tot op de dag van vandaag gevestigd. Ook werd er in communicatieve uitingen voortaan gebruik gemaakt van de handelsnaam Otolift Trapliften.

De enige overgebleven Nederlandse fabrikant

Otolift Trapliften is zodoende al bijna 50 jaar fabrikant van trapliften. Dankzij de bezielende leiding van Otto en Alex, groeide het bedrijf uit tot wat het vandaag de dag nog steeds is: overtuigend marktleider in Nederland en een groeiende leider in de internationale markt voor trapliften. Er bestaan meerdere leveranciers van trapliften in Nederland, maar Otolift Trapliften is de enige overgebleven Nederlandse fabrikant van trapliften. Tevens is het een echt familiebedrijf gebleven; na meer dan veertig jaar van successen, hebben Otto en Alex het stokje in 2013 overgedragen aan de volgende (vierde) generatie: Jan Otto, André en Alex Ooms. Otolift Trapliften is in 26 landen actief en heeft vestigingen in Nederland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland, en Slowakije.

Respect, waardering en vertrouwen

De burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard heeft met succes het predicaat ‘Koninklijk’ aangevraagd in verband met het 125-jarig bestaan van Otolift Trapliften. Het predicaat ‘Koninklijk’ is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger.

Meer nieuws

Of bekijk al het Otolift nieuws