Menu

Otolift wint FME International Business Award

25 april 2017 – 11:55

Tijdens de internationale vakbeurs die in Hannover plaatsvond, heeft directeur Alex Ooms de FME International Business Award in ontvangst mogen nemen. De award werd uitgereikt door FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink samen met de winnaar van de vorige editie. De drie genomineerden Europe Racking NV, Game On en Otolift Trapliften gaven een presentatie, waarna Otolift als winnaar werd uitgeroepen in de aanwezigheid van Prins Constantijn van Oranje.

FME-voorzitter trots op genomineerden

Ineke Dezentjé Hamming over de genomineerde technologische bedrijven: “Ik ben trots op wat deze drie genomineerde FME-leden hebben gerealiseerd in Duitsland. Zij zijn een mooi voorbeeld van bedrijven die succesvol en innovatief weten in te spelen op nieuwe markt- en  technologische ontwikkelingen.”

Wat zegt FME over Otolift?

Koninklijke Otolift Trapliften uit Bergambacht bestaat al sinds 1891 en is al bijna 50 jaar fabrikant van trapliften. Dankzij de bezielende leiding van de broers Otto en Alex Ooms, groeide het familiebedrijf uit tot overtuigend marktleider in Nederland en is Duitsland hun belangrijkste exportbestemming. Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor Otolift Trapliften. Niet alleen kregen zij eind 2016 het predicaat ‘Koninklijk’, ook hebben zij op de Rehacare beurs In Duitsland een nieuwe revolutionaire modulaire traplift geïntroduceerd, die met veel belangstelling is ontvangen. Er wordt veel aandacht besteed aan innovatie en hebben daardoor de dunste enkele rail ter wereld en is de levertijd van het modulaire systeem verkort naar 48 uur. Dat was voorheen 3-6 weken en zo kunnen zij snel de klanten helpen. Een mooi voorbeeld van hoe de technologische industrie een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij. Duitsland is de grootste afnemer van de modulaire traplift. Het bedrijf heeft een groeiende omzet en een stabiele exportgroei doordat zij een doordachte exportgroei laten zien.

Waar staat FME voor?

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.200 leden, die in verschillende sectoren actief zijn, vertegenwoordigen een omzet van 75 miljard, waarvan 39 miljard wordt verdiend met export. Daarmee zijn de FME-leden verantwoordelijk voor een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient.

Meer over design & innovatie

Of ga terug naar het thema: Design & Innovatie