Menu

De leukste dagjes uit op Nationale opa en oma dag

Op 4 juni is het weer Nationale opa en oma dag, dé perfecte dag om iets leuks te doen met de kleinkinderen. Wij hebben de leukste dagjes uit met de kleinkinderen op een rij gezet. Al deze activiteiten zijn seniorproof én leuk voor (klein)kinderen van alle leeftijden, zodat u samen optimaal kan genieten.

Het Spoorwegmuseum (Utrecht)

Een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud is Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het museum is op loopafstand van het centrum van Utrecht en is gevestigd in het voormalig Maliebaanstation. Spoorwegliefhebbers van alle leeftijden halen hun hart op in het indrukwekkende museum. Bewonder de grote collectie van historische treinen en leer alles over de 175 jaar oude treingeschiedenis. Hiernaast zijn er ook verschillende activiteiten voor kinderen. Zij kunnen proefjes doen in het Techlab, of een bloedstollende reis maken in het Stalen Monster.

Van 14 april t/m 1 september is er een speciale Tienertoer in het museum. Voor meer informatie, bekijk de website van Het Spoorwegmuseum

Groninger Museum (Groningen)

In het Noorden van het land is het Groningermuseum een aanrader. Met indrukwekkende tentoonstellingen en een interactief doe-het-zelf ruimte is er genoeg te doen voor jong en oud. Momenteel zijn er meerdere tentoonstellingen te zien, waaronder ‘’Design uit heden en verleden’’ (t/m 22 maart 2020) en ‘’Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht’’ (t/m 15 september 2019). Maar de kunst begint al vóór u het museum binnenstapt. Het gebouw van het Groninger Museum is namelijk een opzichzelfstaand kunstwerk, met bijzondere architectuur en kleuren.

Plan uw bezoek op de website van het Groninger Museum

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een ideaal dagje uit met kleinkinderen van alle leeftijden. De diergaarde biedt diverse activiteiten, zodat u hier zich van ‘s ochtends tot sluitingstijd prima vermaakt. Zo is er een grote speeltuin, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen. Ook zijn er diverse shows waar u kosteloos naar toekunt, zoals de vogelshow. Tijdens deze indrukwekkende show ziet u de meest uiteenlopende vogels, kijk niet raar op als er een gier of een uil boven uw hoofd vliegt. Een andere leuke activiteit is het bijwonen van het voeden van de dieren.

De voedertijden en andere informatie vindt u op de website van Diergaarde Blijdorp

Nijntje Museum (Utrecht)

Het Nijntje museum in Utrecht is een feest voor jonge kinderen tussen 2 en 6 jaar. Het museum heeft maar liefst 1.000m2 aan speelruimte. Kruipen, lezen, knutselen en dansen, het is allemaal mogelijk in het museum. Ook kan er naar hartenlust (voor)gelezen worden, want wie kent de Nijntje boekjes niet? Het museum is ook toegankelijk voor buggy’s en (standaard) rolstoelen. Hiernaast heeft het museum een lift, mocht traplopen moeilijk gaan.
Het is wel raadzaam om het bezoek van tevoren te plannen en tickets digitaal te bestellen. Het museum werkt namelijk met tijdsvakken en een beperkt aantal bezoekers om drukte in het museum te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nijntje Museum

Avifauna (Alphen aan den Rijn)

Voor vogelliefhebbers is Avifauna in Alphen aan den Rijn een perfect dagje uit. Ga op zoek naar verschillende vogels in de Filipijnse jungle en bekijk de flamingo’s in het Cubaanse brakwatermoeras. Ook kunt u zelf de Australische honingpapegaaien voeren en toeschouwen hoe de pinguïns en pelikanen gevoerd worden. Ook de spectaculaire vogeldemonstraties mag u niet missen. Maar er zijn niet alleen maar vogels, er is ook een Oosterse tuin met rode panda’s en een apenverblijf met onder andere ringstaartmaki’s. De jongere kinderen vermaken zich in de XXL-speeltuin.

Koop uw tickets voordelig online via de website van Avifauna

Meer over financiën

Of ga terug naar het thema: Financiën